Vanmorgen eerst eens een poosje uit het raam zitten staren, maar het zag er niet naar uit dat het op korte termijn veel beter ging worden. Toen ik uiteindelijk op pad ging was het toch droog, en zeker het eerste uur bleef dat grotendeels zo. Alleen zo nu en dan wat gespetter, meer niet. Ik begon me zelfs af te vragen of ik mijn jack, waar ik al bijna 50 minuten mee in mijn handen liep, niet toch beter thuis had kunnen laten. Toen werd gespetter echt regen, en het ging er ook extra bij waaien. Toch handig zo’n jack! Ook een pet had ik bij me om mijn ogen een beetje uit de regen te houden. Toch bleef het ook dat tweede uur niet aanhoudend regenen. Achteraf gezien ben ik blij dat ik het niet naar de middag had uitgesteld.
Ik liep dezelfde route als vorige week zondag, maar waar ik vorige week besloot om het extraatje van 4-5 kilometer niet te doen deed ik dat vandaag wel. Tegen de tijd dat deze ‘detour’ voorbij was begon ik mijn bovenbenen wel wat te voelen, maar toen hoefde ik nog maar een kilometer of vier.
Opsteker van de dag was een andere loper die ik tegenkwam, en die mij zag en uitriep: "zo, jij spaart een hoop geld uit". En zo is het maar net.
Net als BV-collega Matthijs kon ik na thuiskomst vaststellen dat mijn voeten lekker schoon waren geworden van de natte straten.