Toen ik de deur uit wou stappen bleek het een beetje te regenen. Dat leverde meteen een gewetensvraag op: gaan wij ons tenue hiervoor aanpassen. Ik had op dat moment een hemdje en een short aan. Als het echt plenst is een jack wel handig, maar dat was niet aan de orde. En als je eenmaal goed op temparatuur bent dan maakt het niet meer zoveel uit. Een pet tegen water in de ogen leek me wel handig.

Uiteindelijk minstens 11 van de 12 kilometer met de pet in de hand gelopen. Toch zou ik hem de volgende keer weer meenemen, want een combinatie van regenwater met zout zweet in je ogen is niet leuk.

Het regende tijdens het lopen vrijwel niet. De straten waren onder de bomen niet eens nat geworden. Waar het wel nat was voelde het lekker om te lopen. Nadeel van een beetje regen na lange droogte is wel dat de straten veel zwart afgeven.

Het lopen ging goed. Op mijn gemakje gelopen, en ik geloof dat ik dit jaar nog niet eerder deze afstand gelopen heb. Reden voor tevredenheid. Komende week weer eens een intervaltraining opnemen.