week 23 donderdag (13,0 km; 16,0 C; droog (min of meer))

Het was door de verkiezingen gisteravond later geworden dan normaal. Als je om half twaalf naar bed gaat en de wekker gaat vervolgens zoals gebruikelijk even na vijf uur, dan is de nacht toch wel kort geweest.

Afgelopen dinsdag was mijn Inov-8 Race Pro 12 rugzakje binnen gekomen, en aangezien ik die vooralsnog vooral voor het woon-werkverkeer gekocht heb wilde ik hem toch wel snel testen. Toen ik gistermiddag thuis kwam ontdekte ik dat het klopte wat ik onderweg fietsend al bedacht had: ik had mijn gewone 'dagkleding' gisteren na het omkleden voor de fietstocht naar huis gedachteloos in mijn fietstas gestopt in plaats van het spul in mijn locker op te bergen. Dat betekende dus dat als ik vandaag lopend naar mijn werk wilde gaan ik ook mijn kleding moest meedragen. Daar baalde ik in eerste instantie wel van, maar ik vond het geen beletsel. "Last hebben van" zit meestal tussen je oren, dus ik besloot dat ik er geen last van zou gaan hebben.

Nadat ik had vastgesteld dat de verkiezingsuitslagen er toch weer wat anders uitzagen dan gisteravond toen ik naar bed ging heb ik mijn spulletjes voor zover nog niet gedaan ingepakt en ben ik vertrokken. Als je zo kort na het opstaan gaat hardlopen doe ik in eerste instantie nog rustiger aan dan ik toch al doe. Alle spieren e.d. moeten duidelijk nog wakker worden en forceren heeft niemand iets aan. Maar tegen de tijd dat ik bij de Zwijndrechtse brug ben, na zo'n twee km is dat, is het wakker worden helemaal gelukt, en anders zorgt het wegdek van de betreffende brug wel voor het laatste beetje.

Het lopen ging in het algemeen prima. Een beetje jammer dat mijn collega's bij het herbestraten van een prachtig glad fietspad nogal veel grof zand hebben laten liggen. Je krijgt bijna de neiging om de volgende keer een bezem mee te nemen. Ik weet dat het zand uiteindelijk van het pad zal verdwijnen, tussen de tegels en naast het pad, maar voor het moment is de lol er op dat pad wel een beetje af.

Het rugzakje is me prima bevallen. Als je echt lange afstanden met warm weer gaat lopen kun je beter geen hemdje dragen zoals ik vanochtend wel deed, ik denk dat het dan gaat schuren. Vanmorgen was de afstand in elk geval te kort om tot problemen te leiden. Ik had overigens de waterzak uit de rugzak gehaald. Het was qua weer niet nodig, en het compenseerde mijn mee te dragen kleding een beetje.

Al met al een positieve start van de dag.

1 reactie

  1. Patrick Aerts

    Zo’n cammelbag van 2l denk ik mij ook aan te schaffen,is ook praktisch om enkele kleine zaken in op te bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑