week 24 dinsdag (3,1 km; 17,8 C; bijna droog)

Vandaag maar weer eens met een nieuw loopleven begonnen. Voor het eerst sinds heel, heel lang weer eens in mijn lunchpauze gelopen.
Volgens een heel voorzichtig opbouwschema moest ik vandaag 1-1-2-1-1-2 minuten hardlopen, voorafgegaan door steeds 3 minuten wandelen. In totaal 8 minuten hardlopen tegen 21 minuten wandelen. Het is maar goed dat de temperatuur goed op niveau was, want je zou het er koud van krijgen. Voor de vorm nog even gedoucht, maar echt nodig was het niet.

Hoe ging het? Tja, mijn gevoelige plekje voelde aanvankelijk een beetje zoals mijn fietsketting soms klinkt: er mag wel wat olie op. Maar ongeveer halverwege was dat over, en nu is het afwachten hoe het morgen voelt. Als dat niet tegenvalt mag ik vrijdag de volgende stap in het schema zetten: 8X 1 minuut hardlopen gevolgd door 2 minuten wandelen.

1 reactie

  1. Andries Wijma

    Doe je nog oefeningen? Ik heb het idee dat die bij mij nu toch wel zijn vruchten beginnen af te werpen.
    Daarbij een opbouw die gestaag is en gebaseerd op extensieve intervallen lijkt me de beste manier om de achillespees langzaamaan belastbaarder te maken.
    En afwisselen tussen verharde en onverharde ondergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑