Ik had echt zin om te gaan lopen vanochtend. Toch twijfelde ik wel oer de te lopen afstand. Vorige week dinsdag was de twaalf kilometer me wat tegen gevallen. Ik zou wel zien, desnoods op het 4 km punt weer terug (hoewel…). Op het 2 km punt heb ik de keuze om rechtdoor te gaan voor mijn gebruikelijke stukje richting Slikkerveer, of linksaf, naar een nieuwe route die ik wel al had gemaakt via afstandmeten.nl, maar nog niet gelopen. De route gaat via Bolnes alsnog weer naar Slikkerveer, en dan via Ridderkerk weer terug naar het Waterschapshuis.
Zo dus:


Alleen staat de route hier andersom ingetekend. Als ik hem ‘aflopend’ loop heb ik de lastigste stukken in het begin.
Ik mag wel zeggen dat het heel lekker gelopen heb. Een groot verschil met vorige week dinsdag. Terwijl ik toch maar een keer tussendoor (op zaterdag) gelopen heb.

Vanmiddag behoorlijk nat geregend op de weg naar huis, maar het was niet koud, dus eigenlijk geen probleem. Alleen waren de bliksems en klappen vlakbij het station in Zwijndrecht dusdanig dat ik even heb gewacht tot het iets minder heftig was. Met onweer de Zwijndrechtse brug over vind ik niet fijn.
Als ik me donderdag net zo voel als vandaag ga ik ’s middags naar huis lopen. Consequentie is dan wel dat ik ook de volgende dag weer naar mijn werk ‘moet’ lopen.