Het was vandaag een kwestie van goed mikken om nog enigszins droog je training af te kunnen werken, en ik moet zeggen, dat is vrij aardig gelukt. De pet die ik bij me had tegen de regen in mijn ogen heb ik alleen de laatste kilometer nodig gehad.

Tijdens het lopen probeerde ik vooral op techniek te letten. Met de aandachtspunten uit het boek van Barefoot Ken Bob Saxton in mijn hoofd lette ik om en om 1 km op het deel van mijn lichaam boven de navel, 1 km eronder, en 1 km alles tegelijk. Vooral dat laatste viel nog niet mee. Ik kom hier nog wel eens op terug.

Afgelopen vrijdag had ik wel behoorlijk gevoelige voeten overgehouden aan het lopen naar mijn werk. Zoals ik verwacht had was dat gisteren al grotendeels verdwenen, en vandaag had ik nergens meer last van.

Al met al, met 36,3 km, een tot tevredenheid stemmende week achter de rug.