Vandaag dan voor het eerst van mijn werk naar huis gelopen. Dat is 13,5 km, in principe een afstand die ik zonder veel moeite kan lopen, maar eigenlijk had ik de eerste km al in de gaten dat mijn voeten gevoeliger waren dan normaal. Tot aan een km of tien gaf dat nog geen problemen, maar het laatste stuk kostte me moeite, qua voeten. Zoals dat dan hoort waren de laatste km ook het zwaarst qua parcours. De Zwijndrechtse brug was met versgestrooide steentjes inderdaad niet fijn(dat was ingecalculeerd), maar dank zij de scheidingsstreep tussen voet- en fietspad was het nog redelijk te doen. Lastiger was het viaduct onder de A16 door, in Zwijndrecht. Zowel straat als stoep lag vol met troep.
Toch een voldaan gevoel. Morgenochtend teruglopen lijkt me niet verstandig, daarvoor moet ik eerst met minder problemen de heenweg doorstaan. Morgenochtend neem ik of de bus of de auto, in mijn geval ook een bus.
Volgende week weer!