Mijn wekker gaat op een doordeweekse dag om even na vijf uur. Om half vijf was ik klaar wakker, maar ik voelde me nog wel moe en besloot toch nog maar even te blijven liggen. De volgende keer dat ik mijn ogen open deed was het zes uur. Verslapen.

Aangezien het vroeg beginnen meer een persoonlijke keuze is dan een plicht geen probleem. Op mijn gemakje mijn spullen gepakt, voor het eerst de waterzak van mijn rugzakje met water gevuld (voor de helft ongeveer, dat leek me wel genoeg) en op pad gegaan. Dat was uiteindelijk om kwart voor zeven, en het verschil in sfeer op straat tussen half zes (mijn normale tijd) en kwart voor zeven is enorm groot. Geef mij maar de rust van het vroege tijdstip.

Lekker naar mijn werk gelopen, onderweg zo nu en dan lurkend aan de slang die aan mijn waterzak vast zit, en een paar keer gestopt om wat foto's van bloeiende planten in de berm te maken, o.a. vogelwikke, akkerdistel en bereklauw. Minder aangenaam, al leverde het geen problemen op, was dat er hier en daar langs 'mijn' fietspad gesneuvelde bierflesjes lagen. Het was mijn fietsende collega die hetzelfde fietspad gebruikt ook al opgevallen. Vast een neveneffect van vreugdeuitingen na de winst van het Nederlands elftal op Kameroen gisteravond.