Vanmorgen een alternatieve route door Zwijndrecht gelopen. Langs mijn normale route zitten een paar behoorlijk ruwe stukken wegdek. Ik kan ze wel 'hebben', maar ik heb er niet altijd zin in. Deze nieuwe route had ik gisteren per fiets al verkend (het is tenslotte niet de bedoeling dat hij nog erger is dan de 'normale' route) en ontdekt dat hij maar een paar honderd meter langer is. Dat verraste me, maar als de kilometerteller al liegt dan toch niet heel erg.

Het was inderdaad grosso modo een wat gemakkelijker te lopen route en het is sowieso leuk om wat alternatieven te hebben. Elke keer hetzelfde stukje lopen gaat ook vervelen.
Het was de tweede achtereenvolgende week waarin ik tweemaal lopend naar mijn werk ben gegaan. Ik ga dan steeds met de trein weer naar huis. Bus kan ook, en is dichterbij, maar bijna 3 kwartier bus vervang ik graag door 20 minuten lopen naar het station en ruim 10 minuten trein. Volgende week eens proberen of ik 's middags naar huis kan lopen en dan de volgende ochtend weer lopend naar het werk. (Scheelt mooi weer 2X € 1,25!) Als het overdag minder warm is moet dat wel kunnen lukken.