Al een tijdje had ik het idee om een nieuwe route naar mijn werk te lopen, en omdat hij door een mooi natuurgebied langs de Oude Maas gaat noemde ik het in gedachten 'de toeristische route'. De toeristische route is echter wel een kilometer of 4 langer dan mijn gewone woon-werkverkeerroute, en ik kon ook de kwaliteit van het wegdek niet zo goed inschatten. Wel had ik de route al een keer min of meer gefietst, dus ik wist wat ik ongeveer kon verwachten.

Gisteravond had ik de hardloopspullen al klaargezet en het moest al gek lopen wilde ik niet de toeristische route nemen. Het is niet gek gelopen. Sterker nog, ik liep helemaal niet gek. De route is grotendeels goed te doen. Het voornoemde fietspad langs de Oude Maas zou wat minder kleine steentjes mogen huisvesten, maar het was toch goed te belopen. Omdat het de eerste keer was moest ik even mijn weg zien te vinden in Barendrecht. Op zich niet ingewikkeld, alleen liep ik op een gegeven moment op een redelijk drukke weg met een flauwe bocht met een onbereikbaar fietspad ernaast. Ik had natuurlijk eigenlijk op het fietspad moeten lopen, maar om er nou weer voor terug te gaan. De volgende keer weet ik hoe het moet.

Ik was wel wat moe op het laatst, en een beetje uitgedroogd, maar het viel me eigenlijk nog mee. Voor herhaling vatbaar in elk geval. Zoals ik halverwege even naar een collega mailde (om te melden dat het wat later werd): ik kreeg er al echt een vakantiegevoel van.