Vanochtend om kwart over zeven de deur uit, ik had een route van ongeveer 20 km in gedachte, maar het kon wat mij betreft nog alle kanten op. Dat kwam mooi van pas toen ik na een km of vijf ineens een nieuw fietspad zag liggen. Het zag er behoorlijk beloopbaar uit, en ik was wel nieuwsgierig waar het naar toe zou gaan. Hij bleek uit te komen op een fietspad dat vanuit de Dordtse polders richting Moerdijk ging. Die Moerdijk komt nog wel eens, maar vandaag nog maar niet. Door het bos(je) De Elzen zowaar een beetje fartlekkend mijn weg gezocht. Niet alle kiezels waren even fijn om op de te lopen, maar grosso modo ging het prima.

Daarna nog een stuk rustig door de polder lopend weer op huis aan gegaan. Er gaat toch niets boven lopen op de vroege zondagmorgen. Behalve jezelf (en op blote voeten is dat niet veel) hoor je alleen de wind door de bomen en wat vogels zo nu en dan.

Twintig kilometer is het niet geworden, dat heb je als je gaat improviseren, soms wordt het meer, soms wordt het minder.

Het was al met al een productieve loopweek met ruim 56 kilometer op de teller.