week 3 vrijdag (9,5 km; 6,2 C; W5; half bewolkt)

Laat ik vooropstellen dat ik lekker gelopen heb. Geen lichamelijke ongemakken, geen regen, wel wat wind, maar niet onaangenaam. En op de eerste kilometer na geheel op blote voeten.

Minder aangenaam was dat voor de tweede keer in een paar weken mijn Garmin Fr305 meteen al beweerde dat de batterij bijna leeg was, terwijl hij net nog aan de USB-poort van mijn PC had gehangen. De vorige keer sloot hij na deze melding meteen af, nu hield hij het nog een minuut of vijf vol, maar toen was het afgelopen.
Als je een simpele duurloop wilt doen is het zo erg niet, maar op het programma stond een intervaltraining met blokken met verschillende tempo’s, en dat is zonder apparatuur wel lastig te doen.

Ik heb er het beste van gemaakt. Met het klokje van mijn telefoon de tijdsblokken in de gaten gehouden en het tempo ‘op gevoel’ gelopen. Dat gevoel is niet erg betrouwbaar, maar ja, je moet wat. Ik moest twee blokken lopen met resp 8′, 6′, 4′ op een tempo van 6’24” telkens afgesloten met 2′ op 6’58”. Met 6′ inlopen en 6′ uitlopen zit je dan precies op een uur. Als ik de goede tempo’s had gelopen had ik ongeveer een afstand van 9,1 km moeten afleggen, maar als afstandmeten.nl gelijk heeft liep ik er 9,5, en dat was dus gemiddeld genomen te snel. Het had erger gekund. ๐Ÿ™‚

Ik kreeg de suggestie om de Garmin een reset te geven, ik zal eens kijken of dat helpt.

4 reacties

 1. Jan

  Ik vermoed dat er wat vocht in je Garmin zit, dat lek stroom veroorzaakt, kan ook batterij zijn. Ik heb je bij je vorige verhaal een link gestuurd, waar je de batterij kan vervangen. Dat is een beetje tricky omdat de forerunner 305 gelijmd is en je moet dan solderen en een passende vervangende batterij vinden.
  ’t is ook een aanrader te kijken of de 305 wel opgeladen is, sommige kabels zijn crab, of soms klikken de contacten van de craddle niet goed aan het horloge.
  Probeer eens te laden met een adapter die je in het stopcontact stopt ipv in de usb van je pc.
  Ja en dan kun je je ook nog afvragen of je je loopplezier moet willen laten afhangen van je horloge? Het heeft bij mij ‘bevrijdend’ gewerkt, dat ik mijn Garmin alleen maar gebruik voor signalering en niet als ‘stok achter de deur’. Als die signalering dan een keer niet werkt, dan is het al gauw ‘so what?’

  • Peter

   Opladen via het stopcontact heb ik ook aan gedacht. En een harde reset zoals iemand suggereerde. Eigenlijk natuurlijk niet allebei tegelijk want dan weet je niet wat helpt/niet helpt.
   Natuurlijk is lopen zonder klokje een optie, maar ik vind het eigenlijk wel lekker zo. Als ik intervallen doe houd ik graag een beetje zicht op snelheid en tijd. Voor langere duurlopen hoeft het niet per se natuurlijk, maar ik vind het wel makkelijk dat Garmin voor me bijhoudt welke ik afstand ik heb afgelegd. Niet echt belangrijk, wel leuk. ๐Ÿ™‚

 2. Yvonne

  Ik hoor wel vaker over “problemen” met Garmin…ben blij dat ik er niet eentje heb…maar ik heb ook geen schema om me aan te houden…nรณg makkelijker (als) ik loop gewoon op mijn gevoel en Nike+ registreert mijn kilometers…heerlijk simpel ๐Ÿ™‚
  Toch wel stoer om met dit weer toch BV te lopen hoor !!
  groetjes
  Yvonne

 3. Tiny

  Je hebt er het beste van gemaakt wat er van te maken viel in dit geval. Mijn loopmaatje krijgt op zijn Garmin 405 de melding steeds dat hij te weinig batterijspanning zou hebben. Overigens valt die dan niet uit. Van alles al geprobeerd maar nog steeds zonder resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑