week 3 zondag (15,2 km; 6,0 C; buiig)

Nog eens extra goed kijken, is de Garmin echt goed opgeladen? Hij zegt van wel in elk geval. Daar vertrouwen we dan maar op. Het was al licht toen ik om tien over half negen voor een duurloop van 100 minuten de deur uit ging. Het was ook droog, dat maakt het op pad gaan wat gemakkelijker, ook als er wel regen in de lucht hangt. Het was een graad of zes en ik besloot met de sloffen aan te beginnen.

Na 2,5 km waren mijn voeten bijna te warm, dus uit met die dingen. Dat ging prima tot ik bij de nieuwe fietsbrug over de A16 kwam, die bleek een stuk ruiger dan hij er uitzag. Toen kort daarna ook nog een fietspad erg weerbarstig bleek heb ik de schoenen weer aangedaan. Dat bleek na ruim een halve kilometer al niet meer nodig, en daarna zijn ze niet meer aan geweest. Wel was dit het moment dat er ook buien gingen vallen. Toch viel het mee, ik raakte niet doorweekt en verkleumd en ook de voeten konden het goed volhouden.

Ik had van tevoren mijn schema niet meer geraadpleegd, en toen ik nog zo’n 25 minuten te gaan had vroeg ik me ineens af of ik niet eigenlijk elk kwartier een versnelling had moeten doen. Ik was er zo van overtuigd dat ik besloot om om dan maar het laatste stuk elke vijf minuten te versnellen om zodoende nog wat van de bedoeling in te halen. Dat ging eigenlijk best lekker, maar zojuist heb ik vastgesteld dat ik dit leuk bedacht had, maar deze week stond het niet op het programma. Volgende week weer. 🙂 Hopelijk kan de trainer het mij vergeven.
O ja, en de Garmin heeft het prima volgehouden.

Het was een loopweek die niet zo lekker begon, dinsdag liep het voor geen meter, figuurlijk dan, maar vrijdag en vandaag ging het prima. Gelukkig.
Vermeldenswaardig is nog dat ik mij gisteren heb aangemeld voor de halve Marathon op 20 mei in Leiden en voor de hele op 21 oktober in Amsterdam. Er komt vast nog meer, wellicht 10 kilometer bij de Dwars door Dordt-loop op 1 april. Ik wil alleen eerst even testen of ik een beetje tempo kan maken op de kinderkopjes in de Dordtse binnenstad. Anders zoek ik nog een andere 10 km wedstrijd in de buurt.

6 reacties

 1. Yvonne

  Fijn om te lezen dat het zo goed ging !!
  Ik zeg : Op naar de marathon Gaat lukken !!
  groetjes
  Yvonne

  • Peter

   Die marathon is gelukkig nog een lange weg.

 2. Tiny

  Wat mij deugd doet is dat je nu met je slofjes ook de regelmaat van het trainen in de winter er in kunt houden!

 3. jan

  Het is een gezellig loop Leiden, leuke start, veel publiek, veel muziek en een afwisselend
  parcours. Ik heb hem hier ook maar op de kalender gezet. Denk dus wel dat ik hem doe, maar niet op blote voeten waarschijnlijk.

  • Peter

   Ik heb hem in 2009 als mijn eerste HM op blote voeten gelopen. Halverwege, in de Vlietlanden, zitten een paar betrekkelijk ruige stukken, maar daar kun (kon?) je grotendeels door de berm lopen. Weet nog wel dat mijn voeten helemaal versleten voelden, en toen moest ik nog het stuk van de finish naar de plaats van de tassen lopen waar ik schoeisel had liggen. Ben benieuwd of dat dit jaar weer zo voelt. Ik liep later dat jaar ook nog een HM in Haarlem in een tragere tijd. Ik wil dit jaar wel proberen richting 1h50 te gaan. Ben benieuwd, dat geeft dan ook een eerste idee over mijn mogelijke tijd in Amsterdam.

   • Jan

    Ondertussen heb ik ook voor Leiden in geschreven, als ik een goeie dag heb en mezelf niet op de klippen loop haal ik de 1:50, dus misschien wel een idee, een stuk samen op te lopen.

    na een 15 halve marathons en 5 hele, moet ik zeggen dat het lopen van een halve totaal niet te vergelijken is met een hele. De marathon begint pas bij 30km. Dan wordt het een survival en wordt het mentaal en conditioneel een heel ander verhaal dan bij een halve. Als je een halve in 1:50 loopt kun je theoretisch binnen 4 uur lopen, maar als je jezelf opblaast wordt het zo maar 4:30. Beter kun je de eerste keer maar helemaal geen streeftijd hanteren en gewoon op het gevoel lopen en zien waar je uit komt en van het idee genieten dat je je aan de finish marathonloper mag noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑