Tot mijn grote geruststelling bleek het gevoelige plekje te worden veroorzaakt door iets wat vermoedelijk een doorntje of ander stekelig ding was. Ik had te weinig gereedschap bij me om het echt te lijf te gaan, maar met een opengebogen veiligheidsspeld kon ik het wat openwerken en zag ik inderdaad een minuscuul zwart puntje. Ik kreeg het er niet uit. Ook een nieuw aangeschafte pincet en een flinke lik trekzalf mochten nog niet baten. Toch had ik er al veel minder last van.

Op deze donderdag stond 16 km op het programma. De bedoeling was tot het 4 km punt te lopen, en dan weer terug, en dat tweemaal. Zodoende zou ik niet al te ver van 'huis' zijn als het toch mis ging met het gevoelige plekje. Vlak voor het 4 km punt stoorde ik een meeuwenkolonie. Nou komt dat wel vaker voor, en over het algemeen levert dat geen problemen op. Deze keer echter werd ik op de terugweg door 1 exemplaar min of meer aangevallen. Een hoop kabaal en misbaar en vlak over mijn hoofd vliegen. Het was niet echt een fijne gewaarwording. Ik weet niet of meeuwen mensen echt aanvallen, maar het zekere voor het onzekere nemend ben ik voor de tweede serie 4-4 overgestapt op 2-2-2-2 zodat ik niet meer bij deze meeuwengroep in de buurt kwam.

Het lopen ging overigens prima.