week 33 zondag (19,0 km; 19,0 C; droog)

Het was weer tijd voor de lange, slome afstandloop. Ik had een route gepland waarbij het in principe 20km werd, maar met hetzelfde gemak ook 15 of 25 kon worden. Het werden er 19, en dat werd hoofdzakelijk veroorzaakt door een onwillige kuit (L) die vanaf zo'n 13-14km begon op te spelen. Een stukje wandelen hielp even, maar daarna begon het weer op te spelen. Geen omstandigheden om er nog eens 5 km extra aan vast te plakken.

Natuurlijk vind ik dit doodeng krap 8 weken voor de marathon, maar laat ik niet te snel bang worden. De komende week wel genoeg kilometers maken, maar niet te veel achter elkaar. Verder wat extensief rekken op de trap lijkt me wel okee.

Ik train weinig met hartslagmeter, maar deze langere lopen die niet te snel moeten gaan doe ik dan wel. Ik probeer tijdens het lopen de hartslag onder de 140 te houden. Dat kostte me vroeger (= een paar jaar geleden) veel moeite, als het al lukte. Nu gaat dat behoorlijk, al is het tempo dan erg laag. Vorige week ging het overigens makkelijker dan vandaag, maar dat kan ook door de hogere temperatuur komen.

1 reactie

  1. matthijs

    Ik zou me niet al te druk over die kuit maken, je hebt per slot van rekening vorige week 30.000 meters gelopen, het is niet voor niks dat de meeste schema’s daarna weer een stapje terug doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑