week 34 donderdag (9,0 km; 20,0 C; zonnig)

Het was weer tijd voor een intervaltraining. Vanaf mijn werk 1,3 km naar het beginpunt aan de Krommeweg. Daarna 8X 400m gevolgd door 400m wandel/dribbel/wandel. De 400m gingen in ongeveer 2’13”, en dat kon ik aardig volhouden. De laatste ronde begon het me zwaarder te vallen, maar goed, daar is het dan ook de laatste ronde voor. Met weer 1,3 km terug naar de zaak kwam ik in totaal aan 9 km. Het gekke is dat ik altijd een beetje tegen die intervaltrainingen op zie, ik doe het vooral ‘omdat het goed voor me is’, maar als ik terug ben geeft het altijd een enorm bevredigend gevoel.

2 reacties

  1. Jan

    Ik ken dat interval gevoel. Betwijfel ook of het op ons niveau wel zo veel uithaalt. Soms interval ik maar soms ook maanden niet.

    • Peter

      Uithalen in de zin van beter worden zal wel vrij beperkt zijn. Ik denk wel dat het goed is om wat meer variatie in de training in te bouwen. Ik zou anders alleen maar duurlopen doen, en daarvan gaat op een gegeven moment het trainingseffect wel wat verdwijnen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑