week 34

Afgelopen zomer niet hardgelopen. Wel gewandeld, zij het niet heel veel. Vorige week zondag weer eens begonnen.

1-2-3-1-2-3, met steeds 2 minuten wandelen ertussen. Dat ging eigenlijk probleemloos. En ook de volgende dag geen centje pijn.

Afgelopen woensdag deed ik 3 X (1-2-3). Dat leek niet verstandig, een uitbreiding van maar liefst 50%. Niet echt wat je noemt een voorzichtige opbouw, maar soms ben je het zo zat om steeds maar voorzichtig en verstandig te zijn. De volgende dag werd ik niet gestraft voor mijn ‘doldriestheid’.

Vrijdag  zou de volgende training geweest zijn, maar ik kon en wilde, ondanks alweer een week werken, de vakantiestemming nog niet kwijt raken. Er werd goed weer verwacht, en ik besloot een paar uur eerder te stoppen met werken, de trein naar Hoek van Holland te nemen, en vandaar naar Den Haag te lopen.
Dat was nog eens een goed idee. Ik genoot er erg van. Ik merkte op een gegeven moment wel dat zand echt als schuurpapier werkt, en dat mijn voeten wat gevoeliger werden. Dat stond een succesvolle voltooiing van de tocht niet in de weg. Bij strandopgang 9 verliet ik het strand en liep door de bebouwde kom, begeleid door mijn goede vriend Maps, naar Veggies on Fire. Daar had ik eerder dit jaar al eens gegeten, en dat was erg goed bevallen. Ook deze keer werd ik niet teleurgesteld. Er is voor een beginnende planteneter op culinair gebied nog een hoop te leren.
Ik denk dat ik in totaal een kilometer of achttien heb gelopen. Ik was erg benieuwd wat mijn achillespees daar de volgende dag van zou vinden, want hoewel het niet pijnlijk werd had ik hem onderweg zo nu en dan een beetje gevoeld. Zaterdagochtend had ik er echter geen noemenswaardige last van.

Dat stimuleerde mij vandaag tot het lopen van 6 X (1-2), of, voor wie dit te cryptisch vindt, 6 maal (1 minuuut hardlopen – 2 minuten wandelen – 2 minuten hardlopen – 2 minuten wandelen). Het aantal hardloopminuten net zoveel als afgelopen woensdag (toen ik dus 3 X (1-2-3) deed), maar toch door de extra pauzes en de kortere maximale looptijd, wat lichter.
Het ging prima. Ik voelde een lichte spierpijn aan de buitenkant van mijn onderbeen, links en rechts. Een gevolg van het lopen door het zand, stel ik mij zo voor.

Je zou er zomaar weer een beetje in gaan geloven!

1 reactie

  1. Yvonne

    Zou het er dan toch nog van komen, zo aan het eind van de zomer, dat je eens een keer lekker gaat hardlopen? Ik hoop het van harte en duim voor je dat je AP zich nu rustig blijft houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑