week 35 dinsdag (9,5 km; 16,0 C; bewolkt)

Zo, dat was lekker. Nieuwe route uitgevogeld. Eerst een stukje langs de A16 (maar achter een dijk zodat je hem niet zo hoort en ziet),  dan over de snelweg, langs de nieuwe remise van de RET en weer terug richting Ridderkerk. Op een gegeven moment kwam ik weer bij de Kruisweg, die ik vaak als uit- of invalsroute gebruik.

In de verte zag ik iets wits lopen. Een hondje dacht ik. Maar waar is zijn baasje? Ik heb het niet zo op hondjes zonder baasje. O shit, het is geen hondje, het is een zwaan. Op zwanen die midden op mijn looppad staan heb ik het al helemaal niet.
Terug dan maar, en dan dat fietspad in waarvan ik steeds al dacht: toch eens kijken waar dat ook alweer naar toe leidt. Ik heb daar een jaar of drie geleden eens gelopen, maar ik meende me te herinneren dat mijn blote voeten er toen niet kapot van ware, letterlijk en figuurlijk zelfs. Maar goed, inmiddels zijn we weer een stuk verder in de barefootontwikkeling, en het viel me reuze mee. Het fietspad kwam uit in het Reyerspark, en daar bleek een ruiterpad van ongeveer een kilometer te liggen dat ook toevallig nog eens de goede kant op ging. Het voelde als trailrunning, en het voelde lekker. Van zulke paden zouden er meer moeten zijn. Gaan we vaker doen!

4 reacties

 1. Jan

  wel weer mooi dat je nu beter op paden kunt lopen, wat vroeger kapotte voeten kostte, hoop zelf ook nog eens zover te komen!

  • Peter

   Stug volhouden Jan, en goed naar je voeten luisteren, dan zul je zien dat het uiteindelijk steeds beter gaat.

 2. Joyce

  Bij site had ik graag m’n “web-log” adres gezet maar dat heeft dus even geen zin ;0)
  Zag je reactie op het blog van Jeroen Mirck en was nieuwgierig naar je blog omdat ik met hetzelfde plan loop om in eigen domein te gaan bloggen. Jammergenoeg heb ik me er nooit eerder in verdiept.
  Je hebt een mooie en makkelijk te lezen weblog!! Complimenten ervoor.
  En dat je op blote voeten door het leven gaat vind ik heel bijzonder. Leuk om daar dan op zo’n manier kennis van te nemen.
  Veel plezier met het bloggen maar natuurlijk vooral met wáár je over schrijft!
  Groetjes van een dakloze Blogster.

  • Peter

   Bedankt voor de complimenten Joyce. Ik hoop voor jou dat de ellende met web(-)log gauw achter de rug is zodat je niet meer daloos bent. 🙂
   Voor mezelf hoop ik het trouwens ook, want ik moet enkele linkjes die nu nog maar web-log herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑