week 35 zaterdag (26,0 km; 8-16 C; droog)

Vandaag zag ik wel een beetje als een soort testdag of de Amsterdam Marathon er qua kuit nog in zou zitten. De afgelopen week heb ik expres rustig aan gedaan om hem niet onnodig te belasten, maar tegelijkertijd weet je ook dat in deze fase de langere afstanden gelopen moeten worden. Volgens het schema zou het 32 km moeten zijn.

Omdat we vandaag vrienden op bezoek zouden krijgen ben ik om 6 uur, nog in het donker vertrokken. Het was wat fris, maar met een jackje en een rugzak aan was het beslist niet koud. Langzaam zag ik het lichter worden, en tegen de tijd dat ik in het buitengebied kwam begon de horizon mooi te kleuren.

Mijn kuit liet aanvankelijk niet van zich horen, maar ergens tussen het vijf en tien kilometerpunt begon ik hem toch te voelen. Geen pijn, maar een beetje een trekkend gevoel. Zo rond het veertien kilometerpunt moest ik kiezen: linksaf naar huis, of rechtsaf voor nog een rondje door Sliedrecht. Aangezien ik nog geen pijn had ging ik uiteraard naar rechts. Een stuk van een kilometer of vier over 'de Staart', en dan kom je bij de spoorbrug (met naastgelegen fietspad) over de Merwede richting Sliedrecht. Inmiddels was de kuit zo nu en dan wat gaan steken, en de belasting de brug op was kennelijk dusdanig dat het echt pijn ging doen. Ik wist wat voortijdig terug gaan zou betekenen, maar ik wist ook dat het het enige verstandige zou zijn.

Ik zag dus af van het geplande rondje door Sliedrecht en keerde op mijn schreden terug. Dat dat inderdaad verstandig was bleek wel uit het feit dat ik uiteindelijk hele stukken heb moeten wandelen.

Het is duidelijk dat ik in de tijd die nu nog resteert tot 17 oktober niet voldoende kan herstellen. Er zouden veel kilometers gemaakt moeten worden, en dat is nu net wat er even niet in zit. Ik ga op korte termijn wel een afspraak bij de fysio maken om duidelijk te krijgen wat er nou precies aan de hand is en wat ik er aan kan doen.

Ik baal enorm dat zal duidelijk zijn.

1 reactie

  1. Léonie

    Bedankt voor je reactie! Jammer dat Amsterdam niet lukt……anders had ik je in mn eigen stadsie kunnen zien =(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑