week 36 woensdag (13,2 km; 14,5 C; bewolkt, enkele bui)

Toen ik gistermiddag op mijn werk naar buiten keek vond ik het weer er zo onaangenaam uit zien dat ik liever met de trein naar huis wilde. Nou is de trein ipv de fiets natuurlijk voor watjes, tenzij je er een goed verhaal bij verzint. Ik bedacht dat ik de volgende ochtend wel lopend naar mijn werk kon gaan, en dan was het juist wel handig om de fiets hier te hebben. Of zoiets. In elk geval werd de te leveren prestatie een halve dag opgeschoven. De vlucht naar voren zou een ex-directeur van me dat genoemd hebben.

Op de gewone tijd opgestaan, en ongeveer kwart voor zes de deur uit, iets later dan anders. Het was niet koud, dus een jasje was eigenlijk niet nodig, maar het leek me zo in het donker wel veiliger. Aan voor- en achterzijde van mijn rugzakje respectievelijk een wit en rood fietslichtje completeren mijn bijdrage aan de verkeersveiligheid.
De eerste paar kilometer zijn zo ’s morgens vroeg niet zo heel soepel, maar als ik eenmaal bij de Zwijndrechtse Brug ben (2 km) dan loopt het allemaal weer. Ik kreeg al snel in de gaten dat mijn linkervoet wat gevoeliger was dan anders, maar er was toch nog goed mee te lopen. Het bleef het grootste deel van de tijd droog, zo nu een dag een kleine flard van een bui.
Al met al een bevredigend begin van de dag.

1 reactie

  1. Rob Viveen

    Mooie training zo. En knap dat je zo vroeg, en nota bene barefoot in het donker naar je werk loopt. Wel een mooi begin van de (werk)dag zo. Keep up the good work.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑