week 37 vrijdag (11,6 km; 17,0 C; zonnig)

Gisteren dacht ik nog dat ik wellicht vanochtend naar mijn werk zou gaan lopen, maar, na het weerbericht gelezen te hebben, had ik uiteindelijk meer zin in overdag lopen in het zonnetje dan in alle vroegte bij een graad of acht. Een echte bikkel zal ik wel nooit worden. 🙂

Het voelde de eerste paar kilometer wat stijf en stram allemaal, maar gaandeweg ging het steeds soepeler. Ik weet vaak van tevoren niet hoeveel ik zal gaan lopen, en welke route ik daarbij volg, en dat is sinds ik mijn Garmin heb alleen maar ‘erger’ geworden. Het maakt niet uit hoe ik loop, als ik terug ben weet mijn horloge precies wat ik gedaan heb. Zo kon ik gebeuren dat ik bij een rondje van tien kilometer wat ik al vaker gelopen heb een extra lusje liep en daardoor op 11,6 km uit kwam.

Na een kilometer of acht, negen begon het een beetje strak te voelen rond mijn rechterknie. Ik ontdekte dat ik te veel aan het stampen was, en toen ik met een hogere pasfrequentie, lichter lopend verder ging trok het bijna helemaal weg.
Samengevat: lekker gelopen.

1 reactie

  1. Jan

    Knap dat je knieproblemen er uit weet te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑