week 38 zondag (15,0 km; 20,5 C; zonnig)

Toen ik vanmorgen eenmaal was begonnen met het kijken naar de Marathon van Berlijn en zag dat het wereldrecord mogelijk aan diggelen ging kon ik mezelf er niet meer toe zetten om zelf te gaan lopen. Ik wilde eerst weten hoe dit ging aflopen. (En voor wie het nog niet wist: het WR ging eraan!)

Het gevolg was wel dat ik uiteindelijk pas halverwege de dag zelf op pad ging. Ik wist nog niet precies hoe ik wilde lopen, en hoe lang, maar liefst wel zo rond de 15 km. Om eerlijk te zijn wilde ik eigenlijk 10 mijl lopen. Getooid in mijn luchtigste kleding, en met de WKAR-buff van Martine nog om de pols ging ik op pad. Ik begon heel kalm, en eigenlijk bleef het ook heel kalm. Het weer nodigde niet echt uit om het onderste uit de kan te halen, en ik vond het wel best. Het was een echte dijkloper-route, en ik heb genoten van de omgeving van Dordt. Ik merkte op het laatst wel dat ik bij dit soort weersomstandigheden, als ik wat langere afstanden loop wel iets te drinken bij me moet hebben. Had ik dat wel gehad dan was die 10 mijl waarschijnlijk wel gelukt, maar ik begon me steeds verhitter en uitgedroogder te voelen, dus ik ik heb die kilometer die ik te kort kwam maar gelaten voor wat het was. Het was volgens mij voor het eerst sinds de 7HL van vorig jaar dat ik deze afstand liep, en het voelde goed dat het weer kan. De opbouw gaat nog altijd naar wens.

Afgelopen vrijdag voelde ik me moe en slap, en heb daardoor niet gelopen. Daardoor is het weektotaal wat achtergebleven bij wat ik van van plan was, maar dat wordt qua gevoel weer wat gecompenseerd met de 15 km van vandaag. Totaal deze week 26,1 km.

1 reactie

  1. jan

    Bij alles wat ik boven de 10km loop neem ik drinken mee, zelfs als het -5 graden is.
    Door mijn eigen loop van 2 uur en allerlei sociale verplichting heb ik helemaal niets gezien van dat wereldrecord. Het doet me wel goed dat mijn tijd in Berlijn nog steeds iets minder dan 2x zo langzaam is dan die 2:03:38 als ze beneden de 2:03 gaan lopen moet ik weer aan de bak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑