Week 38

Dat was weer eens een week met drie trainingen, waarvan twee bij wijze van lunchpauzerun op mijn werk. Dat blijft toch wel een ideale manier om de werkdag in tweeën te knippen.

Woensdag liep ik 2X 1-2-3-4-5, en dat was het eerst sinds lange tijd dat ik 5 minuten aan een stuk liep. Het kostte geen moeite, en ook achteraf geen last gehad. Netto 30′ dus.
Het was ’s ochtend nogal regenachtig geweest, dus er lagen nogal wat plassen. Dat is voor een BV-loper in deze tijd van het jaar heerlijk, en in tegenstelling tot een hardloper voor me probeerde ik de plassen niet te vermijden, maar liep er zoveel mogelijk doorheen. Ach ja, het kind in mij. 🙂

Vrijdag stond er 4X 1-2-3 op het programma. Netto is dat 24′.
Ging prima.

Vanochtend, zondagmorgen ging ik op pad met het idee dat ik 4X 1-2-3-4-5 ging doen. Zo heette het programma in mijn horloge tenminste wel. Ik hield er wel rekening mee dat het misschien wat veel was en ik eerder terug moest gaan. Na tweemaal een serie van 1-2-3-4-5 zei mijn horloge dat ik nu moest gaan uitlopen. H’m, foutje gemaakt bij het programmeren. Ik was te ver van huis om wandelend naar huis te gaan, en besloot het programma handmatig voort te zetten. En zo liep ik nog een serie 1-2-3-4-5, en aangezien ik toen nog steeds niet thuis was liep ik er nog 1-2-3 achteraan. Netto dus 51′ en dat is eigenlijk best wel een beetje veel. De totale afgelegde afstand was 11,2 km. We zullen eens zien hoe ik dit ga verteren.

Omdat ik nu zo lekker bezig ben met de afwisseling hardlopen/wandelen ga ik me eens verdiepen in het Run-Walk-Run-principe van Jeff Galloway. Max van http://www.runpower.nl/ is hier al langer mee bezig en er enthousiast over. Op eBay een boek van hem gekocht en eens zien waar het me brengt. I’ll keep you posted.

1 reactie

  1. jan

    Lekker op weg weer Peter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑