week 4 vrijdag (9,5 km; 4,8 C; ZW4; zonnig)

Met een drukke dag op mijn werk was het even uitkienen wanneer ik zou kunnen lopen. Uiteindelijk bleek halverwege de ochtend het handigst, dus echt lunchpauzerunnen is het deze keer niet. Op het programma stond een intervaltraining van 6X400m afgewisseld met 400m rustig lopen. Met 2km inlopen en ruim 2,5km uitlopen kwamen we in totaal op 9,5km. De 400m moesten in 2’02” wat voor mij best een vlot tempo is, en de laatste twee vond ik dan ook betrekkelijk zwaar gaan. Het gekke is, ik houd er niet echt van, maar het geeft wel altijd een bevredigd gevoel.

De temperatuur was met ruim 4C en weinig wind niet slecht, maar het fietspad waar ik op liep was nat, en op sommige plekken bevroren. Toch besloot ik na de eerste 400m te proberen of het op blote voeten kon. Dat viel me aanvankelijk niet tegen, maar werd uiteindelijk toch wel koud aan de voeten. Na 5km vond ik het tijd om de Sockwa’s weer aan te trekken.

3 reacties

 1. Tiny

  Meestal pittige trainingen.

 2. martin

  Interval is altijd pittig, maar net als jou geeft het mij ook een bevredigd gevoel. Probeer het vol te houden dergelijke trainingen in te plannen!

  • Peter

   Daar zorgt Tiny vast wel voor. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑