week 4 zondag (13,4 km; 0,0 C; bewolkt)

Zondagochtend, rond zonsopgang op pad, het blijft lekker. De temperatuur was rond het vriespunt, maar het was wel droog en weinig wind. De bedoeling was 90′ rustig lopen en dan elk kwartier een versnelling van 20″. Dit programmaatje had ik in mijn Garmin gezet zodat ik niet de hele tijd schichtig op mijn horloge hoefde te kijken. Na het eerste kwartier waren mijn voeten goed warm en werd het tijd om de Sockwa sloffen uit te trekken. Dat ging, ondanks de lage temperatuur, prima, totdat ik vlak bij de Viersprong op een nat pad terecht kwam, en toen werd het toch een heel stuk kouder. Omdat ik van plan was om op de helft aangekomen dezelfde route weer terug te volgen, wist ik ook dat ik weer op droge wegen terecht ging komen. Dat voelde meteen al een heel stuk beter, en toen ik ook nog even met mijn (warme) handen mijn rechtervoet wat gewreven had liep alles weer als een trein en kon ik zonder problemen thuis komen.

Dat je bij deze temperaturen meer blikken en/of commentaar krijgt is niet verwonderlijk, maar waarschijnlijk zie ik er uit alsof dit heel vanzelfsprekend voor me is, want eigenlijk viel het me nog mee.

3 reacties

  1. Tiny

    Och,,,wat anderen vinden. Gewoon je ding doen!!

  2. Rob Viveen

    blijf het gaaf vinden dat je BF loopt. Je gaat lekker de laatste tijd. Ik ben ook weer lekker aan het opbouwen. Nog ff dan plannen we een duoloopje. Lijkt me leuk en gezellig.

  3. Jan

    je komt er mooi doorheen bij deze temperaturen! Sinds afgelopen maandag ben ik ‘genezende’ van een blaar, kan wel lopen maar durf dat even niet op BV. Als er een echt laagje sneeuw valt, wil ik het vandaag wel proberen. Ben gewoon heel nieuwsgierig naar de ervaring van BV lopen op sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑