week 41 maandag (7,9 km; 17,2 C; bewolkt)

Na een paar frisse dagen vorige week ineens weer heel zacht. Tezamen met de stevige wind gaf dat aangenaam loopweer. Eigenlijk loop ik zelden op maandag, vooral omdat ik de zondag vaak gebruik voor langere duurlopen, maar ten eerste was er gisteren niet meer van lopen gekomen, en bovendien begin ik zo langzamerhand te beseffen dat ik gewoon moet gaan als ik tijd en zin heb, want vaak genoeg ontbreekt het aan een van beide.

Lekker gelopen, met als bijzonderheid elke kilometer honderd meter versnellen.
Een minder aangename bijzonderheid is dat ik sinds een week of 2-3 een pijnlijk ‘iets’ heb bovenop mijn enkelknobbel. Het is ontstaan toen ik samen met een vriend een stuk aan het wandelen was in de buurt van Doorwerth. Ik begon blootsvoets, maar kon daardoor niet steeds in ons gebruikelijke tempo wandelen en trok mijn sandalen aan. Tijdens deze wandeling verzwikte ik mijn enkel, ik zag een kuil over het hoofd. Niet heel ernstig, maar het gevoel is er sindsdien. Het wordt tijdens het hardlopen niet of nauwelijks erger, maar ik voel het wel steeds. Ik weet dat dit soort klachten soms veel tijd nodig hebben om over te gaan, maar de vraag is altijd wanneer je er een deskundige bij moet halen. Zolang het niet erger wordt maar even niet.

1 reactie

  1. Jan

    Misschien moet je aan een ijspack na het lopen en iets van SRL gelij of Algesal of zoiets inmasseren voor betere doorbloeding. Tja en kan dat een drukverbandje om je enkel als je BV loopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑