week 41 woensdag (13,3 km; 12,0 C; miezerregen)

Gisteren had ik me voorgenomen vanochtend lopend naar mijn werk te gaan. Hardloopforensen zogezegd. Toen ik wakker werd hoorde ik het regenen. Daar had ik eigenlijk niet op gerekend. Maar koud was het niet, en het regende eigenlijk ook niet hard, dus het leek me een prima idee om toch lekker te gaan lopen. De eerste paar kilometer protesteert mijn lichaam altijd wat, zo op de vroege ochtend (even na half zes de deur uit), maar als ik eenmaal de Zwijndrechtse brug achter de rug heb, zo rond het 3 km punt, loopt het gesmeerd.

Mensen vragen zich vaak af of de nattigheid niet voor meer problemen zorgt, denkend aan de rimpelhanden die je krijgt van bijvoorbeeld douchen. Ik merk daar niet veel van. De wrijving is wat minder. En dat loopt wel makkelijk. Daar zit ook een potentiële valkuil, want als ik niet uitkijk wordt mijn loopstijl wat slordiger en loop je de kans op blaartjes. Goed bij de les blijven dus.
In deze tijd van het jaar is nattigheid nog niet echt koud, dus ook in dat opzicht geen problemen. Meer naar de winter toe probeer je plassen misschien te vermijden, nu is het nog lekker om erdoor te lopen.

Al met al weer een lekker stukje gelopen.

3 reacties

 1. Jan

  Hoi Peter,
  ‘k ga vanavond stukje nat bliljart asfalt proberen, ik ken dat alleen van het skeeleren, maar goed skeeler asfalt is over het algemeen ook goed bv asfalt.
  Wel dapper overigens zo vroeg te lopen, maar jij zal het wel gewend zijn.

 2. Peter

  Klopt, skeeleraars (?) en BV-lopers hebben dezelfde belangen. Dat is wel prettig, want bijvoorbeeld bij ons in Dordt is de skeeler-lobby wat sterker dan de BV-lobby.
  Ik ben wel gewend om vroeg op te staan, maar moet toch ook wel even een drempeltje over om om half zes daadwerkelijk op pad te gaan. 🙂

 3. John

  Hey, weer een waterschapper die naar zijn werkt loopt. lekker he,.. na het douchen aan het werk en vervolgens rond 14;00uur een dip krijgen om even een half uurtje je ogen te willen sluiten. Althans dat overkomt mij vaak.:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑