En alweer (zie maandag) zag het er prachtig uit. Zon scheen, temperaturen opgelopen naar een graad of tien, wel aardig wat wind. Het is in deze tijd van het jaar altijd leuk om de verschillen te voelen tussen een (nat) stuk fietspad in de schaduw en hetzelfde fietspad een stukje verderop, droog geworden in de zon.

Afwisselend 7' rustig draven afgewisseld met 5' in een hoger tempo. In totaal was ik in 47' 28" weer terug, dus gemiddeld wat sneller dan 6 min/km. Prima wat mij betreft.

Vanaf volgende week, hopelijk zelfs al vanaf het weekend, kan ik nauwkeuriger informatie geven over de tijd per kilometer. Ik heb gisteren na lang geaarzel een Garmin FR305 besteld. Dat is, voor de niet-ingewijden, een horloge met GPS ingebouwd, zodat je onderweg steeds kunt zien hoeveel je al gelopen hebt en hoe snel je daarbij ging. Ook leuk is dat je in onbekend gebied gewoon een stuk kunt lopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je startpunt niet meer terug vindt. De FR305 is inmiddels meer dan de helft goedkoper dan toen hij een paar jaar geleden werd geïntroduceerd. Ik vind 170 euro nog steeds een smak geld, maar aangezien ik minstens dit bedrag per jaar aan schoenen bespaar kon ik het voor mezelf wel verantwoorden.
(Aangezien ik inmiddels al meer dan 4 jaar op blote voeten loop kan ik misschien nog wel leuke gadgets bedenken. ­čÖé )