Vorige week dinsdag kwam Anne (van http://www.annelooptlangzaamhard.nl) vanuit Strijen naar Dordt gelopen. Het leek me leuk om haar even te begroeten, en aangezien ze had gemeld onderweg te zijn naar winkelcentrum Sterrenburg leek het me wel een aardig idee om om toch al geplande training daarmee te combineren. Ze zou melden wanneer ze bij de Kiltunnel zou zijn, dan kon ik zelf wel ongeveer nagaan wanneer ze een beetje in de buurt kwam. Tegen de tijd dat ik dacht allang iets gehoord te moeten hebben, ging ik licht ongerust toch maar op pad. Bij het winkelcentrum aangekomen geen Anne te zien. Ook geen mensen die haar verwachten, maar ik wist eigenlijk ook niet of dat de bedoeling was.
Gelukkig bedacht ik dat ik haar telefoonnummer nog had, en ik probeerde haar te bellen. Geen sjoege. Wat nu?
Toen ging mijn telefoon. Anne! Ze stond bij de fietsbrug over de A16 en was aan het uitzoeken hoe ze verder moest. Daar kwamen we samen wel uit. Ik vertelde haar dat ik haar tegemoet zou lopen, en we gingen ieder op pad. Het was natuurlijk de vraag of een ‘verdwaalder’ als Anne (dat had ze zelf gezegd 🙂 ) zich aan de besproken route zou houden, maar gelukkig kwam ik haar, eerder dan ik gedacht had, tegen.
Samen naar het winkelcentrum, en daar even een bakkie gedaan. Haar logeeradres lag langs de route naar mijn huis, en zo was ik er zeker van dat dat niet meer fout kon gaan. 🙂

Op vrijdag liep ik in de lunchpauze volgens het bekende 3:1 stramien 8 km. Vier heen en weer vier terug.

Omdat ik zo nodig wilde gaan aanmoedigen bij de marathon in Amsterdam op zondag bleef het bij deze twee trainingen.

Totaal week 42 14,5 km.

Gisteren liep ik mijn enige training voor deze week. Ik ga vanaf donderdag vier dagen wandelen in de Ardennen, dus training genoeg, maar niet hardlopend.
Ik had voor afgelopen zondag eigenlijk 10 km (RWR, 3:1) op het programma staan, en dat ik nu dan maar op dinsdag gedaan. Mijn rechterkuit was er wat gespannen onder, maar het ging verder goed. Mijn achillespees (links) heeft zich niet gemeld, en ook vandaag, the day after, zijn er geen vervelende gevolgen merkbaar.

Totaal week 43: 10,3 km