week 42 vrijdag (11,0 km; 18,7 C; bewolkt; Z2)

Van vrijdag t/m zondag verbleven we met mijn schoonzus/zwager en hun kinderen in een huis vlak onder de vuurtorn van Burgh – Haamstede. Omdat (op blote voeten) langs het strand lopen wel zo’n beetje het fijnste is wat ik (qua hardlopen) kan bedenken zou ik het liefst elke dag gelopen hebben. Maar dat zou denk noch door mijn achillespees, noch door mijn familie erg gewaardeerd worden, dus ik heb de zaterdag overgeslagen.

Vrijdag om half vijf, het was voor de tweede helft van oktober heerlijk weer, was het tijd voor de eerste keer. Via een redelijk ruig wegdek, gedeeltelijk te omzeilen door de berm (met brandnetels en braamstruikuitlopers) te nemen liep ik naar “Het Oude Vuur, de naam van het pad door de duinen naar het strand.
Langs de vloedlijn,  half door het water, gelopen tot ik een kilometer of vier gelopen had.
Het was opkomend tij, maar net zo’n beetje het laatste half uur ervan.

Het strand begon steeds smaller te worden. En net zo’n beetje rond het keerpunt begon het tijd te keren. Maar veel smaller had het toch niet moeten worden. Op de terugweg miste ik een afslag. Ruim een kilometer na de bedoelde opgang ontdekte ik dat ik te ver was gegaan, en omdat het al wel mooi genoeg geweest was besloot ik terug te lopen waardoor ik uiteindelijk ruim twee km meer had gelopen dan ik van tevoren bedoeld had.

1 reactie

  1. jan

    Helemaal met je eens, je kun BV nergens beter lopen dan op het strand. Mul zand, blubberzand of wegzakzand, op blote voeten heb je er het minste last van. Wel uitkijken voor van die scheermesjes schelpen. Ook dat valt mee zeker als je al zolang loopt als jij doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑