week 42 zondag (10,0 km; 10 C; buitjes)

Afgelopen vrijdag mijn Garmin 305 Forerunner ontvangen. Het hardloophorloge waarmee ik de komende jaren de loopadministratie ga bijhouden. Door zijn GPS-mogelijkheden houdt hij voor me bij waar ik ben, hoever ik al gelopen heb, en dus ook hoe snel ik ga. Eigenlijk al vanaf het moment dat hij op de markt kwam, al weer een paar jaar geleden, wilde ik hem hebben, maar ik nam mezelf niet serieus genoeg als hardloper om zo'n duur ding (indertijd volgens mij bijna 400 euro) te kunnen verantwoorden. Inmiddels is de prijs aardig gedaald (ik betaalde er nu bijna 170 euro voor) en ook zie ik mijn hardloperij toch wat meer als een blijvende hobby. En om het dan helemaal voor mezelf te kunnen rechtvaardigen heb ik ook nog gedacht aan al die hardloopschoenen die ik de afgelopen niet gekocht heb.

Vrijdagmiddag was ik met vrouw en dochter wezen wandelen in de bossen bij Lage Vuursche, en hoewel hij slechts een kwartier laadtijd achter de rug had heb ik hem toch aan gedaan toen we gingen wandelen. Het is dan wel erg grappig om 's avonds op Google Earth de gelopen route te kunnen bekijken, inclusief het onbedoelde extra rondje doordat we te vroeg een keer linksaf gingen waardoor de rest van de beschrijving niet meer klopte.

Vandaag was dan de doop met de FR305 tijdens een activiteit waarvoor ik hem uiteindelijk toch gekocht heb. Het was sterk wisselvallig weer, soms zon, soms pittige buien. Als ik de FR305 niet had gehad was ik misschien gaan uitstellen, maar nu wilde ik toch wel graag op pad.

Het was koud aan de voeten de eerste twee kilometer, maar daarna kwam de boel goed op temperatuur. Maagklachten waar ik al een paar weken last van heb zaten wel een beetje in de weg. Dat werd denk ik nog verergerd door de hartslagband die tegen de maag aan zat te duwen. Zonder het zeurderige gevoel in mijn maag was ik denk ik wel wat langer doorgegaan, nu vond ik het na 10 km wel genoeg. Een gemiddelde hartslag van 152 tegen een gemiddeld tempo van 6'24" geeft ook wel aan dat het daarbinnen niet helemaal okee is. Morgen nog maar eens bij de dokter langs.

1 reactie

  1. Marco

    van de garmin ga je een hoop plezier hebben, en het is ook leuk om alle data terug te lezen/zien.
    als je inmiddels toch een preverkenning gedaan hebt in lage vuursche wil ik je graag uitnodigen voor 30 januari webloggersloop van Baarn naar Hilversum we zullen tijdens deze loop lagevuursche langs of aandoen….. hij lijkt me gezellig als je meeloopt. http://voorthuisracing.web-log.nl/mijn_weblog/2010/10/5-jarig-jubileum-webloggerslopen.html
    groet Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑