week 43 dinsdag (9,0 km; 16,0 C; half bewolkt; O2)

Aangezien het de laatste tijd helemaal niet zo slecht lijkt te gaan met mijn achillespees ga ik voorzichtig weer eens met de trainingsvoorschriften van Tiny aan de slag. De allereerste training uit zijn allereerste mailtje: 60 minuten hardlopen op DL1, in mijn geval 6’50″/km.
Het was heerlijk weer, met 16-17 graden bijna warm te noemen, maar daar houd ik wel van.
Ik koos voor het fietspad langs de A16 (westzijde) richting van Brienenoordbrug. Dat is meestal lekker rustig, het pad zelf is goed te belopen, en je hebt door de aanwezigheid van een dijkje niet veel last van het autoverkeer. Toen ik vlak bij mijn keerpunt was werd ik door een jongen (van een jaar of 14 schat ik) geroepen die met zijn fiets hoger op de dijk stond. Hij stond vlak bij de fietsbrug over de A16. Voorbereid op de zoveelste explicatie over het hoe en waarom van mijn blote voeten bleek de vraag te zijn welke kant Ridderkerk op was. 🙂
Ik wees met mijn duim over mijn schouder achter mij. “Niet aan de overkant van de snelweg?” vroeg hij.
“Dat kan ook, hangt ervan af waar je moet zijn.”
Zijn bestemming was de Amaliastraat, en hoewel ik vermoedelijk niet meer dan 1% van de straatnamen in Ridderkerk weet te liggen hoorde deze daar (dankzij het hardlopen!) toevallig nou net bij, en zo kon ik hem vertellen dat hij inderdaad beter naar de andere kant van de snelweg kon gaan. Tevreden met mezelf vervolgde ik mijn weg.

1 reactie

  1. jan

    Mooi dat het weer wat beter gaat Peter en ook lekkere blote voeten temperatuur natuurlijk zo, hoop dat je het weekend niet door sneeuw hoeft te lopen of aan je sloffen wordt overgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑