Normaal ga ik tijdens mijn lunchpauzeloopjes de poort uit rechtsaf, richting Ridderkerk. Deels uit gewoonte, deels ook omdat ik weet dat in de aanloop richting Barendrecht (dus links de poort uit) nogal wat heftig asfalt zit. Daar heb ik niet altijd zin in. 🙂
Omdat ik echter weet dat de 7^^-loop over 2,5 week ook een paar pittige stukjes heeft (en dan heb ik het niet over de heuveltjes), vind ik dat ik maar wat extra voettraining moet doen.
En vandaar dus dat ik vandaag een rondje Barendrecht deed. Het asfalt was inderdaad wel vervelend, maar in mijn herinnering was het erger. Of dat nou aan mijn herinnering ligt, of aan mijn voeten weet ik niet precies. Ik hoop het laatste.

Het was best een aardig rondje trouwens, gedeeltelijk langs niet al te drukke dijkjes, gedeeltelijk over het bedrijventerrein van de Greenery (dat is dan wel weer wat minder).

Toen ik nog niet zo lang BV aan het hardlopen was vond ik zo’n nieuw rondje altijd wel spannend. De angst was toch aanwezig dat ik ruim over de helft van de geplande route een stuk tegen kwam waar ik niet of nauwelijks over kon lopen, en dan zelfs terug zou moeten. Die angst is er eigenlijk niet meer. Ik schrik minder snel terug voor wat ruiger terrein, en ik heb bovendien voldoende kilometers in de benen om desnoods ook de route terug nog weer te kunnen lopen. Dit laatste heeft wel zijn grenzen natuurlijk. 🙂