week 45 vrijdag (12,0 km; 10,5 C; zonnig)

In de loop van de ochtend zag ik de temperatuur langzaam maar zeker opklimmen en toen hij uiteindelijk boven de tien graden uitkwam dacht ik “nu of nooit”, en het werd “nu”.
Korte broek, hemdje, shirt en jack tegen de wind. Het was licht overdressed, maar de wind was stevig en fris, dus het ging wel goed.
Het werd een rondje door en langs Barendrecht. Het rondje had ik al eens eerder gelopen, maar ik besloot deze keer de route in omgekeerde volgorde te doen. Dan ziet het er toch weer anders uit. Zelfs in die mate dat ik mij halverwege op een kruispunt vergiste en links- in plaats van rechtsaf ging. Zo liep ik uiteindelijk ruim een kilometer extra.

Omdat ik vrij onverwacht (met dank aan Jaco) volgende week ga mee ga doen aan de Zevenheuvelendloop wilde ik wel eens weten of ik gedurende wat langere tijd een beetje tempo kon vasthouden. Het streven was 6 min/km en hoewel ik er van tevoren eigenlijk niet veel vertrouwen in had is dat toch prima gelukt. Wel een beetje mede dankzij twee hardlopende collega’s die ik de laatste kilometer als haas kon gebruik, maar toch tot tevredenheid stemmend.

1 reactie

  1. jan

    Hoi Peter,
    Succes bij de 7^^ volgende week. Zoals je op twitter vroeg of ik bij mijn duurloop ook BV had gelopen, moet ik dat helaas ontkennen. Ik wil mijn volgende marathon op 5fingers gaan lopen, dat is een redelijk alternatief. Toch moet ook daar mijn voetbed aan wennen, 30km asfalt is geen probleem, maar 42 vraagt denk ik nog om extra wat routine. Woensdag wil ik een rondje via Schoorl gaan lopen, daar ligt 10km aaneengesloten asfalt dat ook mijn voeten aankunnen. Nu even 8 dagen niet BV gelopen, je gaat het echt missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑