week 45 zondag (19,6 km; 6,0 C; bewolkt)

Zit je de hele ochtend te wachten op het beloofde mooie zonnige weer, krijg je via Twitter allemaal juichende berichten van mensen dat ze met zulk heerlijk weer gelopen hebben, en zit je zelf nog steeds tegen een grijze, net niet mistige buitenwereld aan te kijken. Het mooie weer zat vooral noordelijker begreep ik wel, en rond een uur of twee kreeg ik wel in de gaten dat wij daar niet meer van mee mochten profiteren.

Dan toch maar op pad. Lange tight, shirt korte mouwen, jack, en dat moest het dan maar weer zijn. Hoe ver, en waarheen? Ik had in elk geval zin in een route die ik nog niet zo vaak gelopen had. Over de Staart, zoals de wijk hier in Dordrecht heet, in de richting van de Merwelanden, het Dordtse deel van de Biesbosch. Zover wilde ik deze keer niet gaan, na een km of acht, negen boog ik af en ging via de zuidelijke rand van Dordt weer terug naar huis. Bij elkaar net geen 20 km gelopen. Tot een kilometer of vijftien ging het heel soepel en licht, daarna begon vermoeidheid een rol te spelen. Voorlopig is deze afstand wel lang genoeg.

Ik heb mijn best gedaan om mijn hartslag zo lang mogelijk onder de 140 te houden, en dat is best aardig gelukt. Dat gaat dan wel ten koste van de snelheid, maar op de langere termijn wordt dat vanzelf beter.

Waar train je eigenlijk voor, vroeg mijn ook hardlopende (en fietsende) zus.Ik antwoordde dat ik voorlopig als doel heb om de winter conditioneel goed door te komen. Als dat lukt in het voorjaar en de zomer wat halve marathons om dan in het najaar naar de eerste echte big M toe te gaan werken.

6 reacties

 1. SMURFJE

  Knappe prestatie, ik wilde in Dordrecht met de trias trainingsloop mee gaan doen, maar het sombere weer en de spierpijn van mijn 10 km gisteren in het zonnetje hebben mij ervan weerhouden. Wel een intensieve training in de sportschool afgewerkt.

 2. Peter

  Dank je wel. Je bent dus wel aan je trekken gekomen. 🙂

 3. Rob Viveen

  bijna 20km is een nette afstand. Die halve marathons komen vast goed. Op naar de 1e M! En tussendoor nog een duoloopje in de merwelanden als ik weer op niveau ben.

  • Peter

   Ook dat duoloopje gaat helemaal goedkomen Rob!

 4. Jacky Ledeboer

  Lekker bezig Peter. Nu eens zien of het barefoot lopen de hele winter door vol te houden is. Het was wat mij betreft vorig jaar rond dit tijdstip al over met de pret. Nu lukt het nog, 6 november nog 10 km gelopen. Maar deze week al wel weer een stuk kouder dan op die zondag ruim een week geleden. Ik overweeg wat grote stenen ergens in mijn huis te leggen, waar ik hangende in een sterk elastiek dan regelmatig wat hardlopen op de plaats op kan doen om te voorkomen dat m’n mooi opgebouwde eelt laagje na de winter weer nagenoeg helemaal verdwenen is.
  Veel loopplezier en hou vol ;-).

  Groet Jacky

  • Peter

   Afgelopen zondag was het 6 graden, dat ging nog heel goed. Als het droog is kan het nog wel wat lager ook. Als de straten nat zijn wordt het alweer een stuk lastiger. Ik hoop elk jaar de grens een beetje te verleggen. We zien wel waar het ophoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑