week 47 zondag (17,0 km; 12,0 C; zonnig)

Het was een lastige week om tot hardlopen te komen, deels door drukte op het werk, deels door gebrek aan inspiratie, maar gelukkig lukte het vandaag toch nog. Als het op een zondag met zachte weersomstandigheden voor de tijd van het jaar al niet lukt moet je het ergste vrezen voor de rest van de winter.

In het begin van de middag viel er even een stevige bui, maar daarna trok het helemaal open. De eerste anderhalve kilometer waren door de natte straten nogal fris aan de voeten, maar daarna kwamen ze op temperatuur, en dat is verder zo gebleven. Heb erg genoten van het uitzicht dat ik vanaf de Zeedijk had. Heb er zelfs een foto van gemaakt met mijn telefoon. Niet denderend, but you get the picture.

Zeedijk

De weg is hier erg smal, en mijn grootste zorg was dat tegenliggers mij door de laagstaande zon niet goed zouden zien. En een klein uurtje later veranderde dat in een zorg of ze me sowieso wel zouden zien. Ik moet me er goed van vergewissen als ik de deur uitga of het misschien donker gaat worden tijdens het lopen. Want in dat geval moet ik ook wat verlichting meenemen. Ik had nu in elk geval wel mijn reflecterende jasje aan.

Lekker gelopen, in totaal dus 17 km. Het zou mooi zijn als ik dat de komende tijd nog wat verder kan uitbouwen. Ik zou toch zonder al te veel moeite halve marathonafstanden willen kunnen lopen. Dat is een mooi uitgangspunt voor volgend jaar als ik dan toch eindelijk de eerste big M wil gaan voltooien.

2 reacties

  1. jan

    Hoi Peter,

    Valt toch best wel mee met die inspiratie? !7km vind ik best wel behoorlijk en BV op asfalt is voor mij al behoorlijk de limit zo niet over de limit (beetje afhankelijk van wat voor asfalt ’t is)

    • Peter

      Het gebrek aan inspiratie sloeg niet op die 17km, maar het gebrek aan kilometers in de voorafgaande week. En ook de week voor de 7HL was al kilometerloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑