week 48 dinsdag (8,6 km; 10,0 C; zonnig)

Mensen wat boffen we toch nog met het weer. Vorig jaar in deze week was het al aan het vriezen en de wind zorgde voor een gevoelstemperatuur van lager dan -10 C. Daarvan lijkt voorlopig nog geen sprake, en zolang mijn mogelijke winterschoeisel nog niet is gearriveerd uit de States moet dat ook nog maar even zo blijven.

Lekker, rustig gelopen in mijn lunchpauze, vooral bedoeld om de spieren een beetje soepel te maken. Die waren door mijn training van afgelopen zondag toch wat stijf geworden.

Voor wat betreft dat winterschoeisel. Het gaat hierbij om de Sockwa G2, waar ik in de barefootrunnersgroup van Ken Bob Saxton positieve dingen over las. Wat ik vooral zoek is iets wat gemakkelijk aan en uit te trekken is, en toch een beetje vast aan je voeten zit. Mijn Feelmaxen zitten toch een beetje te ruim om mijn voeten. Bij wandelen stoort dat me niet, maar tijdens het hardlopen wel.
Het is altijd lastig om de juiste maat te bepalen, dus ik hoop maar dat dat een beetje goed uitpakt.

5 reacties

 1. harold

  Hey, ik lees dat je op blote voeten loopt! Bijzonder, kende dat nog niet. Ik hou je blog in ieder geval in de gaten want ik ben net begonnen met hardlopen. Ik oefen voor mijn eerste halve marathon 🙂

  • Peter

   Dank je wel voor je reactie. Dat je het verschijnsel niet kent verbaast me niet. Hoewel ik het zelf nu ruim 5 jaar doe ken ik niet veel meer dan 15-20 mensen bij naam die het ook (wel eens) doen.
   Veel succes met je eigen hardloopactiviteiten. Een halve marathon is een redelijk ambitieus doel voor een net beginnende hardloper, kijk uit dat je door overenthousiasme niet in de blessurehoek terecht komt.

 2. jan

  Peter,

  Ik ben benieuwd. Als je ze dan al hebt en je komt naar Spijkenisse, neem ze dan mee!
  Voor mijn 5Fingers heb ik ongeveer 3 minuten nodig om het paar goed aan te trekken. Het is even wurmen m’n grote teen niet in de “wijsvinger” omhulsel te laten uitkomen en mijn kleine tenen willen graag samen met de “ringvinger” in één omhulsel. Daar heb jij dan geen last van.

 3. Ik ben ook erg benieuwd naar je ervaringen met de Sockwa’s. Ik volg al een tijdje je blog met veel interesse. Ik heb zelf ook wel eens gekeken naar dit merk. Ik ben erg benieuwd wat je van ze vind en hoe de teenruimte uitvalt. We zullen het lezen!

  • Peter

   Heb inmiddels ergens gelezen dat ze krap aan de maat zijn, dus ik hoop dat ze passen, anders moet ik nog langer wachten. Neem aan dat ze nu elk moment kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑