Vandaag voor het eerst op de Feelmaxen gelopen. Het vroor ruim twee graden, en zonder de schoenen zou ik er vermoedelijk niet aan begonnen zijn. Mijn doel was om te zien of ik op een gegeven moment zulke warme voeten zou hebben dat ik de schoenen uit kon trekken. De eerste paar kilometer leek het daar niet op. Ik kon de kou van de paden duidelijk door de (dunne) zool van de schoen heen voelen. Maar toen ik een kilometer of twee onderweg was begon het al warmer te worden. Halverwege, besliste ik, dan zou ik ze uittrekken. Halverwege zou in dit verband na vier kilometer zijn.

Rond het driekilometerpunt had ik al het idee dat uittrekken wel zou kunnen, maar ik was bang dat ik het dan niet tot het eindpunt zou redden en dat ik ze dan op een gegeven moment weer aan moest trekken. Dat wilde ik het liefst vermijden. Dat zorgde er natuurlijk wel voor dat mijn voeten nog waren op het keerpunt. Zonder al te veel problemen liep ik de vier kilometer weer terug naar mijn werk, pas op het allerlaatst werd het wat fris, eigenlijk vooral doordat het fietspad vrij nat was.

Kijk, en hoewel ik mijn bedenkingen heb bij dat lopen op schoenen is de winst natuurlijk wel dat ik nu 8 kilometer gelopen heb waarvan 4 op blote voeten, terwijl ik anders helemaal niets gedaan zou hebben.
Overigens, ik heb normaal al genoeg belangstelling met het hardlopen op mijn blote voeten, maar bij deze temperaturen baar je nog aanmerkelijk meer opzien.