week 48 vrijdag (13,0 km; 6,1 C; miezer)

Nadat ik tijdens overvloedige regenval gisteravond naar bed ging was het een prettige verrassing vanmorgen te merken dat het inmiddels min of meer droog was geworden. Dat paste mooi bij mijn plan om te hardloopforensen. De temperatuur was een graad of zes, bij droge omstandigheden prima te doen, maar hoe ik me bij die natte wegen zou houden?

Ik ben gewend dat het bij koud weer een paar kilometer duurt voor mijn voeten zo goed doorbloed zijn dat ze warm aanvoelen. Dat duurde nu langer. Bij de rechtervoet bleef het eigenlijk koud aanvoelen. Het is me al langer duidelijk dat de doorbloeding links beter is dan rechts, ik ben ook linksbenig. In dit soort omstandigheden, waarbij de warmteafvoer door de koude natte straten erg hoog is, kun je dat extra goed merken.

De laatste kilometers besloot ik wat snelheidsoefeningen te doen, en dat hielp wel, dus dat moet ik een volgende keer maar eerder op het programma zetten. Mijn voeten zijn te koud geworden als het weer opwarmen pijn doet. Dat was vanmorgen niet het geval, en hoewel het niet de hele tijd aangenaam voelde ben ik niet te ver gegaan.

4 reacties

 1. Jan

  Wat ik bij jou lees over weer opwarmen van je voeten zie ik zelf ook. BF lopen bij deze temperaturen gaat goed. Bij wat koudere temperaturen voel je het scherpe asfalt minder. Ik moet alleen niet gelijk onder de douche stappen, want dat tintelt nogal irritant.

  • Peter

   Het was vooral de combi met nattigheid die de koudesensatie versterkte. Zes graden op een droge weg is prima te doen.

 2. Tiny

  Een soort van sokken/overschoenen aan zonder zolen? Of zeg ik dan iets heel onzinnigs? Komt de meeste kou via de voetzolen?

  • Peter

   Klopt, de meeste warmte lekt weg via de zolen, en als de ondergrond nat is gaat dat lekken heel hard, water geleidt warmte erg goed. Als de door mij bestelde Sockwa’s niet goed zitten c.q. niet lekker lopen is het lopen op sokken met een soort rubberlaagje eronder best een optie. Ik ken ook iemand die op geprepareerde spaanse sloffen loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑