week 49 dinsdag (13,2 km; 6,1 C; droog)

Omdat ik het afgelopen vrijdag toch wel onaangenaam koud had gevonden besloot ik deze keer naar behoefte geschoeid en ongeschoeid te lopen. Aangezien mijn nieuwe Sockwa’s nog niet zijn aangekomen gebruikte ik mijn ‘oude’ Feelmax Niesa schoentjes. Die hebben een zeer dunne zool, maar zitten een beetje los om mijn voet.

Ik vertrok met de schoenen aan, om mijn voeten de kans te geven goed op temperatuur te komen. Na 3 km, vlak voor het spoorviaduct in Zwijndrecht, trok ik ze uit. De straten in Zwijndrecht waren kleddernat, en dat was goed te merken. Mijn voeten koelden in rap tempo af, en na 3,6 km vond ik het weer even genoeg. Ik trok de schoenen weer aan, en begon aan het traject over het fietspad langs de A16. Die zag er behoorlijk droog uit, en toen ik na 2,6 km de Niesa’s weer uittrok bleek dat ook wel te kloppen. De resterende 4,1 km kon ik prima zonder schoeisel lopen.

Om niet de hele tijd met iets in de hand te moeten lopen had ik een sjorbandje aan de heupgordel van mijn rugzakje bevestigd, en dat werkte inderdaad prima. Zo beschikbaar indien nodig, en toch de handen vrij. Dit lijkt vooralsnog een goede manier om trainingen onder koude omstandigheden uit te kunnen voeren. Ik merk wel dat ik met de Niesa’s aan de voeten extra goed op mijn looptechniek moet letten. Ik heb de neiging de passen langer te maken, en daar zijn mijn knieën helemaal niet van gediend.
Ik vind ook wel dat ik een hoop herrie maak als ik geschoeid loop. Dat heeft vooral met het materiaal te maken, en niet zozeer met de looptechniek.

5 reacties

 1. Martin

  En zo blijkt, looptechniek is altijd belangrijk.
  Als het je lukt met dit schoeisel, biedt het wel perspectieven voor de komende maanden!

  • Peter

   Dat zal ook wel moeten want anders wordt het natuurlijk helemaal niks op de Afsluitdijk. 🙂

 2. Jan

  Je weet nu wel duidelijk waarom je op blote voeten loopt!. Mijn voeten konden het vocht en de kou zaterdag nog goed aan. Ik overweeg een paar spaanse sloffen te doorboren en er een veter door te rijgen, vooral ook voor stukken met ruw asfalt. Het wisselen van 5Fingers, duurt dan wat te lang.

  • Peter

   Ben benieuwd naar je ervaringen met de spaanse sloffen. Matthijs (abik op Chat’n’Run) gebruikt ze ook, heeft ze ook met iets rubberachtigs bewerkt volgens mij. Groot voordeel van de sloffen is de lage prijs.
   Het is een beetje irritant dat mijn rechtervoet zo’n koukleum is, want dan zou ik met het huidige weertype nog niet zoveel problemen hebben. Ik hoop dat oefening kunst baart, en dat het in de loop van de winter beter wordt.

 3. Yvonne

  Toch wél fijn dat je met een kleine aanpassing toch (bijna) blootsvoets kunt lopen. Ik ga het in het voorjaar wel weer proberen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑