Het leek me wel een leuk plan om weer eens naar mijn werk te lopen. Gisteravond, toen ik naar bed ging was het zo mistig dat het me niet veilig leek, als eenzame loper op een fietspad met te hard rijdende (brom-)fietsers, maar vanochtend bij het opstaan was het zicht wat beter, dus ik waagde het er maar op.

Met mijn dunne Feelmax-schoentjes aan op pad, de eerste paar kilometer koude voeten en koude handen, maar dat werd daarna snel beter. De gebruikte fietspaden waren i.h.a. goed begaanbaar. Het lopen op schoenen voelde wel raar, en geloof het of niet, maar na een kilometer of tien begon mijn linkerknie een beetje 'strak' te voelen. Nou hoeft dat niet per se door de schoenen te komen, ik heb tenslotte de laatste tijd niet veel gelopen, en wellicht was deze afstand op de vroege ochtend wat veel, maar het was wel opvallend.

Op het fietspad langs de A16 nog een kort stukje op blote voeten geprobeerd, maar het fietspad was kleddernat, en vermoedelijk ook nog voorzien van een pekellaagje, dus het leek me verstandiger om de schoenen toch maar weer aan te trekken. Dat is wel het handige van deze schoenen, je trekt ze in een mum van tijd uit, maar ook zo weer aan.

Om het niet al te eenzijdig te maken heb ik een deel van de route wat intervalwerk geïmproviseerd. Ik was zo handig geweest om mijn FR305 gisteren op mijn werk te laten liggen, dus ik moest het zonder technische ondersteuning te doen, maar met passen tellen kom je ook een heel eind.

Al met al een bevredigend begin van de dag.