Net als vorige week dinsdag van werk naar huis gelopen. Het zag er heerlijk zonnig uit, en de temperatuur was een graad of acht. Gekleed in mijn lange tight, een shirt met lange mouwen, een pet op mijn hoofd en handschoenen aan ging ik op pad. Die pet en die handschoenen omdat ik gehoord had dat hoofd en handen relatief veel warmteverlies opleveren (vooral je hoofd), dus hoe minder warmteverlies, hoe meer er over zou blijven voor de voeten is dan de redenatie. Ik geef toe dat het er voor de buitenstaander wel apart uit gezien moet hebben: een vent die handschoenen aan had, maar wel op blote voeten liep. Zelf zag ik er de humor wel van in elk geval.
De eerste anderhalve kilometer voelde wel fris, maar daarna raakte ik goed op temperatuur en voelde ik zelfs mijn rechtervoet, waarvan de doorbloeding gewoontegetrouw het slechtst is, warmer worden. Ik voelde wel dat de temperatuur aan het zakken was. Ik vertrok om drie met acht graden, en toen ik thuis was ongeveer anderhalf uur later was het rond de vijf graden geworden.
Vorig jaar rond deze tijd liep ik niet veel meer, en op 7 december was mijn eerste exercitie op de loopband. Dat hoop ik nog even uit te kunnen stellen.