week 49 vrijdag (13,2 km; 6,0 C; droog)

En zo kwamen afgelopen week dan toch eindelijk mijn Sockwa schoenen aan. Natuurlijk op een moment dat er niemand thuis was, en aangezien er ook nog inklaringsrechten betaald moesten worden, wordt het dan ook niet bij de buren afgegeven. Met behulp van mijn dochter kwamen ze dan toch nog in mijn bezit. Mijn vrees was een beetje dat ze aan de krappe kant zouden zijn. Dat viel mee. Mijn tenen raken net niet de voorkant van de schoen, en dat zou voor een gewone schoen te krap zijn. Maar aangezien het materiaal zo soepel is geeft het eigenlijk niks. Je kunt ze makkelijk aan- en uittrekken, en dat was ook een van de eisen die ik stel aan winterschoeisel.

Vanmorgen om 5:45 was de vuurdoop. Het was een graad of zes, en de straten waren droog, dus strikt genomen was het niet echt nodig om ze te dragen, maar ja, ik wilde ze toch wel graag testen. Net als afgelopen dinsdag droeg ik ze de eerste drie kilometer, en daarna trok ik ze uit. Ik kon ze makkelijk met een bandje aan mijn rugzak bevestigen en omdat ze zo compact zijn had ik er nog minder last van dan de Niesa’s. Vlak voor het kruispunt Munnikensteeg/Langeweg trok ik ze weer even aan. Het was voor de temperatuur niet echt nodig, maar ik vond het wel prettig om het ruwe asfalt ter plaatse even wat gemakkelijker te passeren. Na een kilometer trok ik ze weer uit, en heb ze daarna tijdens het hardlopen niet meer aan gehad. De test is wat mij betreft goed verlopen. Ik ben erg tevreden over mijn aanschaf en heb er wel vertrouwen in dat ik deze winter hiermee aardig kan doorlopen. Ik zal later nog wel even een klein filmpje maken zodat er een wat beter beeld ontstaat over hoe de Sockwa’s er uitzien en hoe je ze aan- en uittrekt.

Het lopen zelf ging in het begin wat moeizaam. Daar maak ik me geen zorgen over, tenslotte ben ik dan nog maar net wakker, en als ik de Zwijndrechtse brug eenmaal voorbij ben, gaat het verder prima. Er stond wel een stevige wind, maar gelukkig niet meer stormachtig, zoals gisteravond. De laatste kilometer had ik hem pal tegen, daar moest even tegenin gebokst, maar met een groot gevoel van tevredenheid kwam ik bij mijn werk aan. Het is volgens mij de eerste keer dat ik in een week tijd twee keer lopend naar mijn werk ben gegaan. Om de NS niet te veel te spekken moet ik binnenkort toch ook eens beginnen met ook weer naar huis lopen.

3 reacties

 1. Jan

  Ik hou die Sockwa’s in mijn achterhoofd.
  Ga zelf een ander experiment doen. Als backupschoenen wil ik een paar oude spaanse sloffen voorzien van veters en kijken of ik die sneller kan wisselen dan 5fingers en of die voldoende bescherming bieden tegen scherp asfalt en koude + natte ondergrond.

  • Peter

   Mijn vrouw vond de Sockwa’s net een soort waterschoentjes. Die heb ik nooit zo goed bekeken, dus ik kan daar niks over zeggen. Maar je hoort wel vaker dat mensen enthousiast zijn over het gebruik van waterschoenen. Ze schijnen in elk geval goedkoop te zijn.
   Ik ben wel benieuwd hoe de Sockwa’s zich bij nat weer houden.
   Ik wacht jouw spaanse sloffenavonturen af. Het is altijd handig om meerdere alternatieven beschikbaar te hebben.

 2. Tiny

  Je lijkt het gevonden te hebben. Maar er zullen ongetwijfeld nog wel meer gelijkgestemden zijn die allemaal voor hun zelf ook een oplossing gevonden hebben. Dat wordt dan zoeken naar ervaringen om die te kunnen uitwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑