Mijn hardloopplannen voor vandaag dreigden even in het water te vallen. Niet letterlijk, want het was lekker weer, maar vooral omdat ik de dag van tevoren niet volledig had ‘doorgedacht’, en omdat er wat onverwachts bij kwam.
In het begion van de middag bleek mijn dochter (voor mij) onverwacht naar een schoolvriendin in Ridderkerk te moeten om iets voor school voor te bereiden. Ik wilde haar wel brengen, maar kon ik dan ook nog hardlopen? Nou ken ik best wel goed de weg in Ridderkerk en omgeving (ik loop er tenslotte een deel van mijn lunchpauzeloopjes), dus ik bedacht dat ik mijn loopspulletjes maar mee moest nemen, en dan zag ik wel hoe het verder uitpakte.

Dat pakte prima uit. Me deels in de auto verkleed, niet omdat ik zo preuts ben, maar omdat niet iedereen gediend is van een halfnaakte vent voor het huis, en op pad gegaan. Omdat ik dacht dat het koud was begon ik met de Sockwa’tjes aan, maar ik merkte al gauw dat de kou erg meeviel. Na een kilometer trok ik ze uit, om ze verder niet meer aan te trekken.
Ook om een andere reden was het wel prettig dat het niet zo koud was: ik was mijn jackje vergeten mee te nemen. Maar een shirt met lange mouwen en een thermohemd eronder bleken genoeg.

Uiteindelijk ruim tien kilometer lekker gelopen, dochter weer opgehaald, en terug naar huis. De hardloopplannen voor vandaag waren eigenlijk ambitieuzer, maar ik was achteraf allang blij dat het er sowieso nog van gekomen was.