week 5 dinsdag (8,7 km; -3,0 C; zonnig)

Ik zal het niet elke keer zeggen, maar laat duidelijk zijn dat ik niet van winterweer houd. Nou geef ik toe dat de sneeuwval van gisteren aanmerkelijk vervelender is dan het zonnige vriesweer van vandaag. Toch moet ik ook op zo’n dag als vandaag mezelf even een schop onder mijn kont geven om op pad te gaan. En zoals dat dan gaat: het was uiteindelijk best lekker. Doel was een rustige duurloop van een uur, en dat is prima gelukt. Heb even getwijfeld of ik mijn schoenen uit zou trekken, maar er waren toch teveel natte plekken op de weg waardoor ik bij voorbaat eigenlijk wel wist dat ik het te koud zou vinden.

Dit was dan de laatste training van januari. In totaal 155,7 km in 14 trainingen. Ik geloof niet dat ik in januari ooit al eerder zoveel gelopen heb, in elk geval niet de laatste vijf jaar, dat ik op blote voeten loop (overwegend op blote voeten loop moet ik tegenwoordig zeggen), maar daarvoor volgens mij ook niet. Daarvoor was de winterdip altijd te prominent aanwezig. Het schema van Tiny is hierbij een belangrijke factor. Het geeft vastigheid, structuur, en is indien nodig een stok achter de deur. Kortom, dit is een mooie start van het jaar waarin ik mijn eerste marathon wil gaan lopen.

1 reactie

  1. Tiny

    Het is een ieder geval positief dat je een manier hebt gevonden om ook in de winterperiode bijna blootvoets kunt lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑