week 50 zondag (14,5 km; 3,0 C; droog)

Ja, inderdaad droog. Dat mag een wonder heten op deze dag met zoveel buien. Het is maar goed dat ik het mezelf nu toesta om op schoeisel te lopen, want anders was ik vandaag snel klaar geweest. De temperatuur ging nog, maar de kletsnatte straten maken het voor mij te lastig om op blote voeten te lopen.

Het was vandaag voorlopig voor het laatst dat ik ‘zomaar’ wat deed qua training. Ik heb mij bij Tiny Raijmakers gemeld en gevraagd of hij me bij mijn trainingen wil begeleiden. Dat heeft als voordeel dat er wat meer structuur in komt, wat meer opbouw, en ook dat hij fungeert als de spreekwoordelijke stok. We hebben afgesproken dat we vanaf 1 januari voorlopig voor zes weken op proef gaan kijken of het wederzijds bevalt. Het daarbij behorende schema heb ik inmiddels ontvangen, en volgende week ga ik alvast eens kijken of dat een beetje wil.

Ook vandaag heb ik geprobeerd om mijn looptempo aan te passen aan de voorschriften van Tiny en dat viel nog niet mee. Hoewel ik zelf niet vind dat ik erg hard loop moest het van Tiny nog veel langzamer. Dat gaat dus nog wat worden. 🙂

Omdat ik vandaag grotendeels op mijn Sockwa schoentjes liep heb ik een oud rondje langs de Kop van het Land maar weer eens van stal gehaald, dat gaat voor een deel over wat ruiger wegdek en dan heb je de neiging om dat dan op blote voeten maar niet te doen (fout, ik weet het). Het is een mooie route en het beviel me goed om er weer eens te lopen. In de verte, waar ik mij zo voorstelde dat Spijkenisse ongeveer zou liggen zag ik donkere wolken hangen en ik was in gedachten bij Martin, Yvonne, Jan, Gerard en nog zo wat Twitter-bekenden waarvan ik wist dat ze er vandaag een halve of hele marathon zouden lopen. Ik ben benieuwd naar hun verhalen.

Ik heb onderweg tot twee keer toe mijn schoenen uitgetrokken. Een keer één km, en een keer bijna twee. Het blijft een genoegen dat dat bij deze schoenen zo makkelijk kan. Komende week moet het weer wat zachter weer worden, hopelijk kan ik dan weer wat meer BF-kilometers maken. Ik heb me vandaag in elk geval, ondanks het geringe aantal BF kilometers toch prima vermaakt.

4 reacties

 1. Yvonne

  Fijn dat je toch kunt lopen als de omstandigheden voor BF minder worden ! Luister naar je trainer en rustig aan lopen ;-)) Zelfs mét schoenen aan viel het mij niet mee om te lopen vandaag….ik ben nogal bang met sneeuw/hagel/gladheid….dus ben gestopt na 4,5k….misschien dat het BF wél ooit kan…nog ff oefenen!! Hoop voor je dat de trainingen van Tiny jou kunnen helpen!! Benieuwd !
  Groetjes en loop ze
  Yvonne

 2. Tiny

  Het begint er op te lijken dat je Sockwa’s je de mogelijkheid bieden om ook met wat winterse omstandigheden te kunnen lopen.
  Verhoogt in ieder geval de regelmaat!

  • Peter

   Daar lijkt het zeker op. Ik heb echter ook een soort psychische barrière overwonnen door het mezelf toe te staan onder winterse omstandigheden iets aan mijn voeten te trekken. Raar hè, maar het speelt wel.

 3. Jan

  Hoop dat de Tiny-aanpak gaat werken! Spijkenisse was het niet helemaal…
  Ik ga volgend jaar minder prestatiegericht lopen, vooral lekker lopen en mogelijk
  wordt mijn volgende marathon barefoot en dan ontspannen lopen. Lijkt me
  leuk die aanpak met jou te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑