week 51 dinsdag (12,9 km; 6,0 C; droog)

Het blijkt soms toch wel handig te zijn om het weerbericht en buienradar in de gaten te houden. Daardoor kon ik vanmiddag droog, deels zelfs in de zon naar huis lopen. De straten waren wel kletsnat door een paar buien die net gevallen waren, en dat voelde wel wat fris, maar het was uiteindelijk goed te doen. Het blijft wel opvallend dat mijn rechtervoet sneller koud voelt dan mijn linker.
Lastig was het om mijn snelheid rond de 6’50″/km te houden. Dat was de bedoeling volgens het schema, maar daar zat ik met een marge van 15″/km redelijk vaak naast. Meer doen zal waarschijnlijk wel meer tempovastheid en tempogevoel  opleveren.
Afgezien van de Zwijndrechtse brug (600m) heb ik het hele stuk op blote voeten gelopen, en dat is niet verkeerd voor december.
Op het allerlaatst ging het nog even fout, ik heb in mijn linkervoet een klein splintertje opgelopen, die moet ik er straks nog even uitpeuteren. Ik hoop dat ik hem kan zien, en anders groeit-ie er vanzelf wel een keer uit.

Naschrift: het glassplintertje, want dat was het, kon ik zelf niet zien. Het zat aan de buitenrand van mijn voet. Maar mijn liefhebbende vrouw was zo aardig het peuterwerk van me over de nemen, en met pincet en schaar zag ze kans het geval(-letje) te verwijderen. Dat loopt toch net weer wat prettiger.

6 reacties

 1. Tiny

  Je mag de bandbreedte tussen DL1 en DL2 gebruiken als marge!

  • Peter

   Dat is wel redelijk gelukt denk ik.

 2. Jan

  Het is inderdaad bij deze temperaturen nog goed te doen op blote voeten. Handig zo’n liefhebbende echtgenote, die vakkundig is met pincet en schaar!

 3. Yvonne

  Tis idd nog steeds een redelijke temperatuur om BF te lopen, helaas mag ik zelf nu ff niet, anders was ik zeker naar het strand gegaan!! Vooral lekker doorlopen !! Zo lang mogelijk BF !!
  groetjes
  Yvonne

 4. RunningGerard

  Ik hou liever mijn schoenen aan. denk dat mijn knieen anders afbreken. Mooie kopfoto trouwens Peter. Hele fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2012

 5. Ronald

  hoi Peter, heb je blog gevonden en toegevoegd!
  Loop lekker en alvast een mooie jaarwisseling

  op naar een top 2012
  gr
  RR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑