week 52 zondag (11,25 km; 12,4 C; droog)

Hoewel er “week 52” staat boven dit bericht is het vandaag toch echt de eerste dag van het nieuwe jaar, ook wel Nieuwjaarsdag geheten. En op deze dag dient er natuurlijk, als het ook maar enigszins kan, als uitdrukking van de voornemens voor het komende jaar, te worden hardgelopen. Het mooiste is heel; vroeg, vlak voor het licht wordt, maar ik had geen zin in lopen in de regen, en er was een droge periode in het vooruitzicht gesteld.

Die droge periode kwam inderdaad, en in korte broek (januari!, maar wel meer dan 12 C ), shirt met korte mouwen en jackje aan vertrok ik. Ook had ik mijn Sockwa’s, vooral eigenlijk omdat S. zich zorgen maakte in verband met troep op straat. Na 1,75 km liep ik op veilig terrein en waren mijn voeten behoorlijk warm, dus toen heb ik ze uitgetrokken. Ik heb ze opgerold en in mijn jaszakken gedaan. Uiteindelijk ook nog mijn jack uitgetrokken, en zo leek het inderdaad net een dag in de lente.

Gisteren was ik behoorlijk aan het kwakkelen: hoofdpijn en verkouden. Vanmorgen was in elk geval de hoofdpijn weg, en dat voelde al een stuk beter. Toch had ik tijdens het lopen langdurig een hogere hartslag dan normaal. Pas op het laatst zakte dat wat. Ik liep op zich wel lekker, rustig aan gedaan. Pas in de laatste kilometer kreeg ik bij mijn linkerknie een wat strak gevoel. Op zich merkwaardig, want links heb ik eigenlijk (vrijwel) nooit last gehad.

Dit was voorlopig de laatste keer dat ik alleen volgens eigen inzicht liep. Vanaf dinsdag sta ik onder het bewind van Tiny. Ben benieuwd waar me dat gaat brengen.

2 reacties

  1. Tiny

    Maak er een mooi hardloopjaar van Peter!

  2. Martin

    Een goed begin van je nieuwe loopjaar Peter. Ik wens je veel mooie kilometers het komende jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑