week 6 woensdag (12,5 km; -2,0 C; zonnig)

Vorige week vrijdag had ik moeten lopen. Ik had een cursus in Groningen op donderdag en vrijdag, maar ach, loopspullen mee, en dat moet toch wel kunnen. Vrijdagochtend werd ik wakker met hoofdpijn en voelde me kwakkelig. Toch maar niet lopen.
Afgelopen zondag was de volgende geplande training die ik om dezelfde reden schrapte. Hoofdpijn, verkouden, kwakkelig.

Na het weekend ging het weer beter al is het nog steeds niet helemaal 100%. Normaal loop ik op dinsdag, maar gisteren was het erg koud, en hoewel ik best tegen kou kan heb ik er toch een hekel aan. De weersverwachting voor de woensdag was beter, dus ik besloot de training nog een dag op te schuiven. De temperatuur was vandaag inderdaad overdag rond de -2°C, toch al gauw een graad of zes warmer dan gisteren. En toen in de loop van de dag de zon ook nog ging schijnen ging het er zowaar aangenaam uitzien.

Ik had besloten van mijn werk  naar huis te lopen. Wat trek je dan aan? Niet te veel, niet te weinig. Ik besloot tot een thermoshirt, shirt met lange mouwen en windjack. En uiteraard lange tight en handschoenen. En aan mijn voeten toch inderdaad maar wel mijn Sockwa’s. Die kon ik altijd nog uittrekken als dat mogelijk bleek.
De eerste kilometers gingen zwaar. Inderdaad toch nog niet helemaal fit, maar het was wel te doen en na een poosje ging het lekkerder lopen. Toen ik net door Rijsoord was zag ik een droog betegeld fietspad voor me en ik wist wat me te doen stond: uit die schoenen. En zo liep ik dan bij twee graden vorst heel comfortabel op blote voeten. En geloof het of niet, maar ik liep ook meteen soepeler. Ik had een wat strak gevoel rond mijn knieën en dat was meteen weg. Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat ik met Sockwa’s aan nou anders doe, maar op blote voeten liep gewoon echt beter.

Na twee kilometer was de fun op. Het fietspad was verder geasfalteerd en ongeveer om de 50 meter kletsnat. Dat werd uiteindelijk toch te koud en ik trok de schoenen weer aan om ze ook niet meer uit te trekken. Ik kwam alleen nog maar natte of besneeuwde stoepen tegen en dat is meer dan ik kan hebben.
Het was heerlijk om na ruim een week weer op pad te zijn geweest. Vrijdag weer!

2 reacties

  1. Tiny

    Dus bij droge ondergrond is het goed te doen, lopen op blote voeten bij temperaturen onder nul? Je kunt het maar weten.

  2. Jan

    Gek dat jij zo reageert op vocht, droog is bij mij wel lekkerder, maar het is niet zo dat het dan meteen niet meer gaat als het nat is.
    Lage temperaturen hebben bij mij een ander gevaar, ik ga op een zeker moment niet meer voelen dat het koud is of ruw asfalt. Ruim een week geleden liep ik mijn voeten stuk met een gigablaar zonder het door te hebben. Afgelopen zaterdag kreeg ik op 5fingers bevriezingsverschijnselen bij -12gr in mijn tenen. Dat voelt precies zo als 2e gr verbranding. Gelukkig kan ik wel lopen of schaatsen, maar nu maar even met Nike free’s en dikke sokken. Zou wel door de sneeuw willen proberen, maar durf het niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑