week 6 zondag (16,1 km; -6,0 C; windstil; bewolkt)

Met een beetje hoofdpijn werd ik wakker, maar ik hoopte dat er wel uit te lopen. We zouden naar vrienden gaan, en ik wilde wel graag voor die tijd gelopen hebben, anders ging het er niet meer van komen, en dat wilde ik niet. Half acht stond ik buiten, en het was best te voelen dat het een graad of zes, zeven vroor. De eerste paar kilometer had ik koude voeten zelfs door mijn schoenen heen, maar daarna was dat over en werden ze heerlijk warm. Ik twijfelde nog even of ik ze nog uit zou trekken onderweg, maar ik voelde eigenlijk wel dat dat een kansloze missie zou zijn.

Het was mooi om het licht te zien worden. Sneeuw lag nog op de weilanden, en afgezien van het gegak van hoog overvliegende ganzen (echt honderden) was er weinig geluid. Hoewel ik geen winterliefhebber ben, dat zal zo langzamerhand wel duidelijk zijn, heb ik toch wel genoten van deze training. Doel was een lange duurloop met een tempo van 6:56 min/km, dat werd uiteindelijk 6:46, dus eigenlijk wat te snel. Na ruim een uur lopen werd de spier die van mijn dijbeen naar mijn knie loopt (rechts) wat stijf en dat voelde ik vooral bij de knie. Ik ben vanaf dat moment elke tien minuten even kort gaan rekken en een halve minuut wandelen. Dat bood voldoende ontspanning en zo kwam ik toch zonder problemen thuis. O ja, en die hoofdpijn heb ik er inderdaad uitgelopen.

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik het winterse weer de afgelopen week getrotseerd heb, op die manier wordt het nog wel eens wat.

3 reacties

 1. Tiny

  Ik ben er echt blij mee dat je toch een manier gevonden hebt om regelmatig te lopen in de winter.

 2. Rob Viveen

  Was even “bang” dat je zelfs met die barre kou BF ging lopen. 😉

  Je afstanden gaan naar boven. Mooi om te zien hoe je de stijgende lijn vasthoudt en ook doortrekt. Loopse!

 3. jan

  Nou Peter, je hebt de ergste winter weer gehad schat ik zo. Vanaf nu moet het wel weer kunnen BV schat ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Onderweg

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑